25 december 2016

Kerstdiner bij Roos

Zoals ik gisteren al meldde had Roos zich behoorlijk uitgesloofd om een heerlijk maal te bereiden voor deze eerste kerstdag, de dag waarop St Culinaria sinds jaar en dag wordt geƫerd.
'sMorgens moest Roos nog e.e.a. aan de voorbereiding van het maal besteden; zo tegen vieren belde ze dat haar kinderen wat vroeger zouden komen. Ik klopte de slagroom met mijn staafmixer en spoedde mij Rooswaarts. Niet veel later kwamen Tycho en Amy en een half uurtje daarna ook Douwe. Het zou een ontzettend gezellige kerstavond worden; helemaal de sfeer zoals die bij de kerst hoorde.
Roos had ontzettend veel keus voor ons eters zodat ik ook met mijn wat in het ongerede geraakte gedarmte toch aan mijn culinaire trekken kon komen; een kop heerlijke pompoensoep en vervolgens gebraden hertennek - met hoeveel e's moet je dat eigenlijk schrijven? - en snijbonen en wat fruit toe. De anderen aten ook nog struisvogelbiefstuk en gebraden eendenborst en tal van groetes; Roos had fantastisch uitgepakt; van hieruit mijn complimenten meissie! Je kunt het!
Nog wat na zitten praten tot de kids weer vertrokken en toen nog lekker na zitten kneuteren over wat een ontzettend gezellige kerstavond we hadden genoten. Groot gevoel van saamhorigheid.

Geen opmerkingen: