16 december 2016

Een dag wandelen in Limburg

Roos heeft tegenwoordig een NS kortingskaart en daarom voor vandaag een vrij-reizendag, een zogenaamde keuzedag als "product" op haar OVchipkaart gezet. Met de bus van half negen naar Utrecht CS zodat we de trein van iets over negenen aldaar konden nemen op weg naar Maastricht. Helaas was er weer eens iets aan de hand en moesten we in Eindhoven de trein verlaten; het waarom van deze actie was ons onduidelijk. Toen maar de volgende trein naar het Zuiden genomen, de Intercity naar Heerlen. Mooie aansluiting naar Schin op Geul met Arriva. Zegen van het "meer-maatschappijen-beleid" was dat Roos' "vrij reizen product" niet voor deze andere maatschappij op gaat. Mijn Dalvrij abonnement overigens wel?!
En toen vanuit Schin die prachtige holle weg opgezocht die recht naar het Zuiden door het Gerendal voert. Nog wat gekriskrast in het Gerendal, via het kantoor van SBB en een boterham in de orchideeëntuin aldaar verder naar het Zuiden. Scheulder en toen naar het Oosten afgebogen. Het was prachtig weer; daar had Roos deze dag op uitgekozen en het viel niks tegen. Het was zelfs behoorlijk warm in het zonnetje. Ik liep in mijn overhemd; trui en jas in - resp. op de rugzak gebonden. We liepen het dal in richting Wijlre en aten op het bankje een laatste bammetje en dronken wat water. Toen terug door dat prachtige dal en definitief richting Gulpen gelopen. Voorzichtig gedaan vanwege de crossfietsers indachtig de aanrijding die vriend Dick met een onverhoeds afdalende crosser had.
In Gulpen uiteraard bij de ultieme patatbakkers An en Piet een overheerlijk frietje met kroket gescoord en vervolgens met bus 350 naar Dick in Vaals. Daar gezellig thee gedronken met speculaas en taai taai poppetjes. Een uurtje bijgepraat over van alles en nog niks zoals Dick dat noemt.
Op de terugweg vanuit Maastricht bleek dat we de eerste Intercity richting het noorden hadden van de hele middag. Een brand van een chemische fabriek te Roermond had het treinverkeer doen stremmen. Nou, dat hebben we geweten; de trein was meer dan overvol. Wij vonden wel een zitplaats maar voor velen was die luxe niet weggelegd. Het was trouwens sowieso erg druk; ook op station Utrecht was het zo rond half tien 'savonds een drukte van belang. Uiteindelijk waren we om tien uur thuis; was een hele trip zo vanuit Vaals, de drielandenuithoek van NL.

Geen opmerkingen: