18 december 2016

Een kerstboom met echte kaarsen

Vanmiddag weer gezellig "gethuisbridged"; met Rudolf en Gerda in het kader van het joelfeest, een oud-Germaans gebruik om de terugkeer van de zon af te smeken zo rond de kortste dag van het jaar. Dat is natuurlijk officieel pas aanstaande woensdag, maar voor de gelegenheid wilde Rudolf ons vragen voor een bridge/joelfeest. Van het joelen is niet zo veel gekomen, maar we hebben wel weer plezierig gebridged. Dat thuis bridgen, zonder zogenaamde schudmachine en zonder die malle uitslagkastjes die de competitie begeleiden; misschien kinderachtig maar ik heb daar een spuughekel aan. En natuurlijk gewoon genoeglijk onder vrienden.
Het was Rudolf ook al opgevallen dat de spellen met de schudmachine zo volstrekt afwijken en zich niet gedragen volgens de normale statistiek. Klopt helemaal met het verhaal van Anton en ook zoals ik dat van meet af aan heb gevoeld; die spellen zijn "im grossen Ganzen" erg uit de normaliteit getrokken. Een zeer onwaarschijnlijke verdeling kan zeker plaats hebben, maar voortdurend malle verdelingen daar is een biedsysteem niet op gebaseerd. Dat is als voetballen met een vierkante bal op een veld met gaten erin; doet men toch ook niet?!
Rudolf had natuurlijk een groene boom in huis met daarin versierselen maar geen kerstster of iets anders van sristelijke signatuur. En bovenal: echte kaarsjes die ook aangestoken werden. Dat zie je niet vaak meer en ik vond het ook heel bijzonder.
Was een gezellige bridgemiddag. Gaan we vaker doen.

Geen opmerkingen: