12 december 2016

Een rommelig bureau

Niet echt een bureau maar wel mijn
eigen werkplek; het hoekje van de bank en de tafel
Dagelijks ontvang ik een zeer beknopte samenvatting van "het nieuws" van de NRC. Is ruim voldoende om op de hoogte te blijven van de wereldproblemen en soms staat er zelfs iets interessants in zoals het volgende citaat:

Rommelige mensen zijn creatiever en krijgen meer voor elkaar. Word dus geen lijstjesmaker met een opgeruimde mailbox. 
Einde citaat

Ik moest er wel een beetje om lachen want mijn bureau - in de tijd dat ik nog werkte - was bepaald niet opgeruimd. Ik had twee bakken; de eerste bevatte papieren waar ik op korte termijn iets mee moest doen; de tweede bevatte zogenaamde "rijpende" stukken, zo van: "eens even afwachten of er iemand begint te piepen"; bij de derde piep moest er dan echt iets ondernomen worden. En dan natuurlijk "het archief". En het belangrijkste was het "vierkante archief"; daar belandde uiteindelijk alle papier in; kon lang duren, kon kort duren, maar het uiteindelijk lot van papier was toch echt de prullenbak.
Wanneer de archiefkasten te vol werden en het misschien nodig was om nieuwe kasten aan te schaffen dan werd de directeur - ik dus -  ingeschakeld om vierkant te archiveren; één van de leukste klussen vond ik en daar gingen alle jaarverslagen van bevriende organisaties; nooit ingekeken in het algemeen maar wel twee jaar bewaard. En die eindeloze hoeveelheid stukken van de landelijke organisatie: weg ermee.

Ach en mijn creatieve jaren waren toch vooral in de wetenschap maar later ook wel op het gebied van systeemontwikkeling en financiële constructies. Het klopt volgens mij wel dat citaat hier boven; ik vlei mij ermee.

PS Ik heb door op het citaat te googelen het originele artikel tevoorschijn getoverd en daar zit ik bij te grijnzen want daarin wordt precies de wijze waarop ik werkte beschreven. Lees maar.

PS 2 De schrijver van genoemd boek - Messy - is Tim Harford. Inmiddels heb ik via de bieb een boek van hem besteld. Er is ook een TED lezing van hem beschikbaar zag ik. Interessant!

Geen opmerkingen: