23 juni 2013

Het vrouwtje van de opera stopt ermee

Roos in de opname studio van konsertzender Utrecht
Alweer bijna 4 jaar zit Roos achter de knoppen bij de Konsertzender Utrecht. Daar verzorgde zij de uitzendingen van opera programma's, elke twee weken een nieuwe opera verdeeld in uitzendingen van een uur met uitleg over  die ze daarvoor uitkoos. 
Na vier jaar is het wel weer eens genoeg, vond ze. Vandaar dat ze de plopkap aan de wilgen heeft gehangen en weer meer tijd gaat nemen om zelf muziek te maken. Ruim 200 opera's heeft ze voor de Konsertzender beluisterd en een stuk of 75 daarvan haalden de uitzending.
Kort geleden heeft ze de laatste uitzending opgenomen, uiteraard met de hulp van trouwe technicus Kees. Als uitsmijter van het seizoen 2012-2013 had ze deze keer de Bijlmeropera van Jacques Bank, want dat doet ze het liefste: boeiende en mooie opera's laten horen die je op de gewone zenders niet zo vaak hoort. 
Bij de Konsertzender laten ze haar node gaan, maar zo gaat het in het leven. Gelukkig gaat er ook nog worden herhaald, dus ze zal nog wel even te horen zijn. Met dank aan Kees achter de knoppen, Roos neemt hier afscheid met een welgemeend Tot Horens!

Geen opmerkingen: