06 juni 2013

Het onderkomen in Theti

Het onderkomen in Thethi
Na de enerverende rit door de bergen arriveerden we in een idyllisch dal waar we werden opgewacht door de vriendelijke gastheer en gastvrouw. We zouden op deze locatie drie nachten verblijven. Als aangegeven in de Djoser informatie zouden we slapen in groepsruimten. Na enig geharrewar vonden we de juiste indeling; de alleen-gaande heren zouden op de grote slaapzaal overnachten. "Dat ik dat nog mee zou maken", verzuchtte Frans bij het zien van de jeugdherberg-achtige zaal. Na de twee chique hotels die we achter de rug hadden was dit wel een overgang, maar het hoorde helemaal bij dit onderkomen; in de keuken stonden twee hout-fornuizen; het was daar lekker warm en er hing een bijzonder gemoedelijke sfeer; ik genoot ervan.
Bed opgemaakt, wat rond gekeken en aan tafel waar we weer werden vergast op een heerlijke oorspronkelijke maaltijd, gemaakt van de lokale producten; daar kan ik zo van genieten. Er was geen elektriciteit; door het ruwe winterweer worden de leidingen ieder jaar weer ontregeld. Maar dankzij de zonne-energie, opgeslagen in een grote accu hadden we prima licht aan tafel en ook op de gang gedurende de nacht. Warm water voor de douche werd via zonneboilers geproduceerd. En stromend water volop uit de bergen; het meest frisse water dat je maar kunt bedenken.
Frans waarschuwde ons voor zijn gesnurk; zou heel erg meevallen; ik heb er niets van gehoord en toch vanwege het zeer vroeg naar bed gaan aldaar uren lang wakker gelegen.

Geen opmerkingen: