10 februari 2013

Wandelen in Noord Limburg

Ontvangst van de carnavalslui met égards!
Huib wilde een keer wandelen vanuit Venlo richting Duitse grens; een NS wandeling van Venlo naar Kaltenkirchen of daaromtrent. Dit soort verre bestemmingen is het handigste om te doen in het weekend en zo hebben we dat dan vandaag gedaan. Gezellig met z'n drietjes, met Roos en haar weekend-vrij abonnement. Zo ontmoetten we elkaar in Eindhoven en werden we door de carnavalssfeer in Venlo lichtelijk overvallen. In de straten rook het, of beter gezegd stonk het naar bier; we kwamen een stel officiële carnavalslieden tegen alvorens we langs de oevers van de Maas de wandeling aanvingen. De Maas stond ontzettend hoog, maar via de dijk en soms via akkers konden we de wandeling van Blerick naar het pontje bij Steyl voortzetten.
Op het pontje naar Steyl

Op het pontje heb ik aan iemand gevraagd om een foto te maken van ons drieën. Steyl viel op door z'n grote huizen en een enorm missiehuis. Dat stamt nog uit de tijd van Bismarck die het kennelijk niet zo op had met de katholieken zodat er een aantal over de grens vluchtten en in Steyl neerstreken en vervolgens het stadje enorm letterlijk en figuurlijk verrijkten. Een missiemuseum is in één van deze gebouwen gevestigd.
Eind van de middag bereikten we Venlo weer; we hadden het laatste stuk via het Pieterpad gelopen i.p.v. de NS wandeling zodat we weer bij station Venlo uitkwamen en niet in Kaldenkirchen; was wel zo makkelijk; konden we direct weer in de Intercity stappen die 5 minuten later vertrok. Ik had toch een honger en niks meer te eten (dacht ik?!)
We waren alledrie behoorlijk rozig en moe; ik zeker na een dag hard werken gisteren bij Kwadijkse Vlot en de wandeling van 23 kilometer van vandaag, maar Roos en Huib eveneens. De trein zat behoorlijk vol met vooral carnavalsvierders. Gezellig sfeertje, maar wij hebben er niet zo gek veel van meegekregen; al doezelend bereikten we Bilthoven. Thuisgekomen bedacht ik mij dat ik nog een heel pak gebakken kippenvleugels bij me had; ten onrechte met honger in de trein gezeten.

1 opmerking:

Roos zei

Even corrigeren Ferry: het stadje heette Steyl.

Leuk stukkie, leuke fotoos