13 februari 2013

Een schitterende winterdag

Krimppatronen in het ijs. 
Roos wilde vandaag mee op wandeltocht; ze wilde die prachtige uitzichten van gisteren ook wel eens zien. De aansluiting met de bus naar Driesprong gemist en vervolgens vanuit station Ede-Wageningen op de GPS naar de Ginkelse heide en door naar Driesprong. Onderweg brak de zon door en werd het een schitterende winterdag. In de sloten lag prachtig gebarsten ijs. Daar is de foto van gemaakt.
Verder had ik voor de gelegenheid een extra thermosfles gekocht en die gevuld met hete origineel flatonische bruine bonensoep. En verder een thermoskan met koffie. Heerlijk zo gezellig onderweg de eigen horeca genieten; verder op geleide van de GPS onze weg gezocht over de Veluwe en uiteindelijk weer geëindigd bij station Wolfheze. Ruim 21 kilometer, niet gek toch!
Inmiddels heb ik ook vast kunnen stellen dat bus 107, van Putten naar Ede-Wageningen het centrale deel van de Veluwe geheel ontsluit; de plaatsen Garderen, Stroe, Kootwijkerbroek, Harskamp en Wekerom worden door deze bus aangedaan. En er lopen nog veel meer bussen; ga ik allemaal ontdekken! Mijn infrastructuur ligt open; dankzij deze OV-infrastructuur en dankzij Ab, die mij de Veluwe deed leren kennen ga ik mij de komende wandelmaanden verschrikkelijk vermaken, gewapend met de verrekijker. De dagen lengen alweer!

Geen opmerkingen: