02 februari 2013

Een opa-pakket en paëlla

Pieter achter een bord paëlla
Na een moeizame reis die al begon met een akelig incident van een suïcide bij ons station kwamen we anderhalf uur later dan afgesproken aan in Breda bij Anneke en Pieter, zuster en zwager van Roos. Het was al laat, dus we gingen snel aan tafel. Pieter kan ontzettend lekker koken en had voor deze gelegenheid paëlla gemaakt. En die was werkelijk zo lekker als ik ze slechts ken uit Spanje. Natuurlijk heb ik het recept gevraagd en dat hebben de trouwe lezers van deze weblog nog van me tegoed. Lekker glaasje wijn erbij, kortom, helemaal af!
Anneke geeft mij het opa-pakket met beer en koffiemok
Maar vervolgens werd tot mijn grote verrassing mijn nieuwe grootvaderschap van kleindochter Evi nog eens even stevig gememoreerd in de vorm van een opa-pakket: een traditie die Anneke binnen haar familie vorm heeft gegeven, en mij daarin mee laat genieten. Ik was er nogal door geroerd; was wel het laatste dat ik had verwacht.
Uit het pakket kwam een eenvoudige legpuzzle voor een heel klein kind: "voor als ze bij je op bezoek komt", aldus Anneke. En een modern soort memory, niet te vergeten een prachtige ijsbeer-knuffel en speciaal voor mij een koffiemok met daar prominent op geschreven: "Opa". Nou die laatste zal ik in het vervolg gebruiken om koffie uit te drinken. Nogmaals dank Pieter en Anneke, het was een ontzettend gezellige avond en een leuke verrassing!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wel apart om jezelf zo terug te zien op een blog.
Wij vonden het in elk geval ook heel gezellig.

Anneke en Pieter