05 februari 2013

Foie gras en Michelangelo's David

After a two year loan to the United States ,
Michelangelo's David is being returned to Italy.
Binnen Slowfood NL is al jaren een discussie gaande of het eten van foie gras "wel kan". Van Jos van L. kreeg ik destijds een geweldige cartoon onder ogen van een aantal zeer opgezwollen ganzen met daaronder een tekst: "we maken de foie gras tegenwoordig van Amerikaanse ganzen. Je geeft ze gewoon cola en hamburgers en ze vreten zich vanzelf dik". Daaraan moest ik direct denken toen ik deze schitterende foto en tekst kreeg van Jan vdV die ik van jaren terug ken; we stonden naast elkaar als bassen in het Zeister koor waar ik enkele jaren heb gezongen.
Ik neem aan dat deze grap al circuleert op internet en dat ik met deze Weblog niet origineel zal zijn, maar ik moest hem toch even plaatsen met dank aan Jan vdV.
Het origineel van de David van Michelangelo staat overigens in Florence, één van de mooiste steden die ik ken. Met Ryanair vlieg je naar Pisa en dan direct met de trein naar Firenze (Florence); een echte aanrader.

Geen opmerkingen: