04 april 2012

Een daggie cultuur en familiebezoek

Hier de violist en de sopraan van het Ensemble. Prachtige
muziek van Händel werd ten gehore gebracht.
Gelukkig hadden Huib en ik niet zo vroeg afgesproken in Den Haag; we zouden naar een gratis lunchconcert gaan en na afloop een museum bezoek. En zo zaten we om 12.45 te luisteren bij het pauzeconcert door Ensemble Leonardo ValianteMichal Bitan, sopraan; Paulina Ptak, cello; Francisco Javier Lupiáñez, (barok) viool; Leonardo Valiante, klavecimbel.
Op het programma stonden werken van G. FrescobaldiG. A. Pandolfi Mealli en G. F. Händel . Na afloop liepen we naar het Haags Gemeente museum. Huib kent Den Haag heel goed en weet veel over de historische gebouwen; altijd een genoegen om door oud Den Haag te lopen. Ik herkende als terloops het huis waar vroeger de grootouders van Lien woonden. We zijn nog achterom gelopen om naar de huizen te kijken; ik herkende het niet maar heb wel een paar foto's gemaakt.
In het gemeentemuseum was de tentoonstelling van Willem Maris waar ik nog naar toe wilde; deze loopt nog tot 9 april dus we waren wel op het nippertje; naar mijn informatie liep hij nog tot 12 april. Een veelheid aan schilderijen van oude landerijen met (vooral) koeien, weilanden, eenden. Een groot schilder v.w.b. de lichteffecten; op weergaloze wijze weet hij strijklicht te vangen met zijn penseel.
Ook was er een uitgebreide tentoonstelling van "De Stijl"; leuk om de rol van kunstenaars te zien bij de vormgeving van b.v. de Bruijnzeel keuken. Ook zag ik dat Berlage bij Frank Lloyd Wright heeft gekeken. Mooi zoals lijnen zich sluiten. 
Haags gemeentemuseum van Berlage
Vervolgens ben ik doorgereisd naar het gezin van mijn dochter met man en kleinzoon. De kleine Gijs doet het goed; hij wordt al net zo'n kletskous als z'n moeder vroeger was. Leuk hoor.
En tot slot ben ik nog even bij Joke langs gegaan in Delft; ze had bezoek van haar collega Anneke. Gezellig hapje gegeten en wat zitten kletsen met de dames. Toen ik thuis kwam moest ik het brood nog verder afmaken en kneden. Ik was dan ook een beetje uitgewoond toen ik m'n bed in rolde.

Geen opmerkingen: