13 april 2012

Vioolconcert van Sibelius

Het is niet te geloven dat je zoiets moois als het vioolconcert van Sibelius om niet aangeboden krijgt. Huib had me er op attent gemaakt en zo zaten we gistermiddag in het kader van de gratis lunch concerten in een openbare repetitie van het Residentie orkest in de Anton Philipszaal in DH met als soliste de Noorse violiste Vilde Frang. Zij werd in het programma aangekondigd als een veelbelovend talent aan het vioolfirmament. Dat laatste is zeker waar want ze speelde de sterren van de hemel.
Huib en ik dachten beiden dat het concert van een Rus zou zijn; ik dacht aan Rachmaninov of Tschaikovsky, edoch het bleek van Sibelius te zijn. Het is natuurlijk schaamtevol dat we ons niet tevoren hadden georiĆ«nteerd op wat er ten gehore gebracht zou worden. Maar genoten hebben we wel. De ook zeer jonge dirigent, Krzysztof Urbanski dirigeerde met veel overtuiging; op een zeer spannende overgang kwam hij zelfs even van de grond! 
Daarna nog even een kopje koffie in de volop schijnende zon en tevreden met mijn Daluren abo van NS weer naar Bilthoven; naar de bieb; krantje gelezen, boek van Guy de Maupassant, naar AH voor ham en eieren en tot slot de asperges verder klaar gemaakt en lekker gegeten.

Geen opmerkingen: