17 september 2024

Vandaag naar Odin

 

De eerste blik op Odin

Gistermorgen zaten we koffie te drinken in de tuin bij Roos, ze keek op haar telefoon en zag dat haar zoon Tycho had gebeld juist op het moment dat ze onder de douche stond en ja hoor, het grote nieuws toen zij hem terug belde: "Mam, je bent oma", dat was nogal wat, gesprek van de dag natuurlijk. Moeder en kind waren nog in het ziekenhuis en voorlopig nog niet thuis. Een heel dilemma want Roos was eigenlijk niet meer te houden, ze wilde haar kleinzoon Odin natuurlijk zien en "morgen", dinsdag zou niet schikken want dan kwam de hulp. Ik probeerde nog wat emotionele druk bij Roos van de ketel te halen door haar ervan te overtuigen dat Odin niet weg zou lopen en dat woensdag vast wel zou lukken. Nou, dat liep anders. Toen ik vanmorgen op m'n telefoon keek zag ik een WhatsApp bericht van Roos of ik om 13.16 op station Geldermalsen kon zijn en ja hoor, daar ontmoette ik de verse oma weer en gingen we naar Odin en zijn ouders. We werden open gedaan door de kraamverzorgster en Tycho. En in de kamer stond het wiegje met daarin een piepklein babietje, zo lief. Ik zette me met telefoon in stelling om een foto te maken van het moment dat Roos voor het eerst haar kleinkind zag, wat was ze blij. 
Natuurlijk bleven we maar kort, de kraamvrouw kwam zelfs even naar beneden en we begroetten en feliciteerden haar. We wisten niet beter dan dat ze lag te slapen, maar ze kwam er toch even uit om ons te zien, lief hoor.
We gingen er weer van tussen en haalden precies het buurtbusje terug naar Geldermalsen en met de trein terug naar de flat. Gegeten en gebridged, ging lekker. Verder uitsluitend over Odin gesproken, net als gisteren, het is ook nogal wat je eerste kleinkind!

Geen opmerkingen: