08 september 2024

Mooi recital in Elburg

Na afloop onder welgemeend applaus

 Vandaag een recital van de VvhL in Elburg. Een speciaal recital, met een duo dat een prijs heeft gekregen bij het IVC in de Bosch en heeft aangeboden om drie concerten te geven bij "de vrienden", de VvhL. De laatste keer dat ik in Elburg een concert bijwoonde vertelde de coördinator al dat er de volgende keer een heel bijzonder duo zou optreden en dat waren Eleonora Hu en haar pianobegeleider,
Dat ging niet door wegens ziekte, maar vandaag dan gelukkig het beloofde recital. Roos heeft van de bijeenkomst een mooi verslag geschreven voor het blad van de vrienden. Ik neem het alvast op in de blog.

Het was afgelopen zondag in de regio Veluwe prijs: daar kwamen Eleonora Hu en Amy Chang hun uitgestelde optreden doen. Eleonora is een landelijke bekendheid geworden door haar optreden en winst bij Aria. Hier in de beslotenheid van een Vrienden bijeenkomst lieten zij en haar begeleidster Amy Chang horen dat ze ook het intieme Lied beheersen. Geheel ontspannen stonden ze voor het voornamelijk grijze publiek, dat hoge verwachtingen had. En dat kwam helemaal uit. De dames hadden een niet voor de hand liggend repertoire uitgekozen, Allereerst hoorden we Franse liederen van vijf verschillende componisten met als uitgangspunt de vogel in het Lied. Daarna volgden drie liederen op tekst van Rilke van Orthel, en voor de pauze werden we verrast met in het Nederlands vertaalde teksten van Rabindranath Tagore op muziek van de niet zeer bekende Frans Wiemans. Het was niet het eenvoudigste repertoire, we zaten op het puntje van onze stoel. De Surprise Selection na de pauze noopte tot extra aandacht, iedereen zat heel geconcentreerd te luisteren en liet zich meevoeren. Jake Heggie die daarna volgde is inmiddels vaker te horen in onze intieme huiskamers, echt een aanwinst; de middag werd vrolijk afgesloten met een Spaanse hartenkreet.
Zoals altijd konden we naderhand weer even in gesprek met de uitvoerenden, dat is toch wel een bijzonder extra dat wij bij de Vrienden kunnen genieten! De gastheer en gastvrouw hebben ons daarna nog voorzien van allerlei lekkers, waarvoor heel veel dank. Een heerlijke Vriendenmiddag.  

Roos van der Burg, afdeling Zwolle VvhL



Geen opmerkingen: