27 juli 2024

Twee was echt teveel

Twee was echt te veel

Wanneer ik in een restaurant heb gegeten voel ik mij in het algemeen belazerd of zelfs bestolen, althans hier in Nederland. De prijzen zijn onbegrijpbaar hoog en de kwaliteit laat veelal te wensen over. Zo hadden we laatst twee vrij smaakloze broodjes ergens in Oss met een glas melk voor 3 euro en moest ruim 30 euro afrekenen. Ik nam me voor om de horeca nog meer te gaan mijden. Twee broodjes onderweg naar Schallstad bij zo'n tussenstop en dat voor eveneens 30 euro deed voor mij de deur dicht. Maar, aangezien lekker eten voor mij één van de grootste genoegens des levens betreft besloot ik om dan maar zelf zeer luxueus te gaan koken. Dat werd gisteren de bereiding van de onvolprezen coquilles à la Parisienne waarvan het recept in m'n blog staat. Bij "de Volendammer" kocht ik 7 coquilles (ja ook 30 euro) en daarmee bereidde ik twee van die verrukkelijke schotels. Gloeiend heet kwamen ze uit de oven en verspreidden hun verrukkelijke geur, de gegrilde kaaskorst knapperde me tegemoet. Ik nam de eerste tot me en begon aan de tweede maar moest het halverwege opgeven. Een tweede bord eroverheen tegen de vliegen en die tweede helft heb ik zojuist naar binnen gelepeld, smaakte toch wel wat minder dan gisteren, zo uit de oven. 
Ik vermoed dat de ragout best ingevroren kan worden en dat ik dan twee keer 1 portie tot gerecht kan verwerken. De volgende keer dus.
Dat Lien er vroeger wel twee in 1 maaltijd kon verstouwen is toch wel verbazingwekkend, is ook wel zo'n 40 jaar geleden. Misschien waren de porties toen wel kleiner?!

Geen opmerkingen: