12 april 2022

Lang in de trein gezeten

 

Voormalig heren klooster "le monastère"


Vanmorgen al om 5.50 de deur uit en ik kwam om 17.00 uur het pand weer binnen en dat voor een overigens schitterende wandeling in Limburg. Gisteren had ik Dick gevraagd of hij gelegenheid had om mee te lopen, maar hij was de hele week vol met afspraken. Aangezien ik gisteravond mijn vierde Corona vaccinatie heb gekregen en dus niet naar Wijhe kon om te bridgen had ik vandaag - met dat prachtige weer - de gelegenheid om deze wereldreis te ondernemen. KNMI had een veel belovende voorspelling die nog uitkwam ook. Dus tas ingepakt met korte broek en een overhemd met korte mouwen. Maar wel dik ingepakt vanmorgen vroeg door de kou naar het station. De warme extra kleding doe ik dan gewoon in de fietstas zodat ik die niet de hele dag hoef mee te dragen.
Iets voor negenen was ik op de bushalte Vendelstraat in Cadier en daar begon de wandeling die ik enkele weken geleden met Dick had gelopen. Op het pad - wist ik nog van de vorige keer - stonden enorme bossen paardenbloemen en daarvan heb ik ruim geplukt voor de rauwkostsalade die ik daar tegenwoordig van maak; best lekker. 
Mooi stuk door het Savelsbos en dan uiteindelijk weer bij de provinciale weg. Even verderop is een oud mannenklooster, waarschijnlijk van voor de tijd dat de provinciale weg zo druk en breed is want recht tegenover het voormalig klooster begint een weergaloos mooie kruisweg; elke statie heeft een behuizing die meer weg heeft van een mini-kasteeltoren. Een enorme stenen bank met uitzicht over het Maasdal diende vast om de monniken te doen genieten van het zonnetje terwijl zij zich verdiepten in de geestelijke zaken. 
Ik liep door naar Bemelen en moest daar van track wisselen om het tweede stuk naar Valkenburg te lopen. Ik was benieuwd waar ik uiteindelijk terecht zou komen bij Valkenburg; het duurde behoorlijk lang voordat ik dat punt bereikte. Sinds we regelmatig in Valkenburg komen met Dekker Bridge hebben we die omgeving natuurlijk uitgebreid verkend. Was leuk om daar weer even te zijn. Eigenlijk is Valkenburg een ideaal eindpunt voor OV gangers; je kunt op geleide van 9292.nl de snelste aansluiting vinden om weer in het westen te komen en dat is gewoon 4 keer per uur; de ene keer via Heerlen en de andere keer via Maastricht. Deze keer via Heerlen. In de Intercity heb ik me weer snel verkleed in lange broek en weer wat gelezen; ik had moeite om wakker te blijven.

Geen opmerkingen: