07 augustus 2021

Stroe centrum werd het niet

 

De tijd heeft stilgestaan in Klein Boeschoten

Vandaag hebben Roos en ik gewandeld van Stroe naar de halte Mooi Veluwe. Die bus van Putten naar Ede-Wageningen is toch wel een hele fijne opening naar de Veluwe, dat prachtige wandelgebied op een uur afstand van station Bilthoven. We wilden beginnen in Stroe, bij de halte centrum; ik wilde graag eens koffie drinken bij het restaurant dat ik al jaren ken vanuit de voortrazende trein maar waar ik nog nooit heb aangeland, restaurant "de Landing". Dat hebben we dan ook gedaan en bestelden chocomel met een stukje appeltaart. Die bleek echt zelf gebakken te zijn en van bijzonder goede kwaliteit. Een dame achter ons bevestigde ons en zei dat alles dat je hier kreeg "zelf gebakken"  was. Dus besloten we om hier nog maar eens voor een lunch terug te komen.
De wandeling was dezelfde die ik enkele weken terug had gemaakt op geleide van de track van Roos, maar nu in omgekeerde richting. Het ging mij om Roos kennis te laten maken met "Klein Boeschoten", een kleine boerengemeenschap midden op de Veluwe, eruitziend of de tijd hier heeft stilgestaan. Roos was dan ook gepast onder de indruk.
Het leven van een wandelaar is in deze tijd van informatie voorziening toch wel een stuk makkelijker geworden. Niet alleen kun je met GPS en Komoot niet meer verdwalen maar je kunt ook precies zien hoe laat de bus vertrekt, zelfs of die bus vertraging heeft?! In Putten namen we afscheid en gingen elk ons weegs.

Geen opmerkingen: