17 augustus 2021

Nat tot op m'n ondergoed

 

Fraaie blik op de Vlist

Kan gebeuren natuurlijk. De komende week ben ik qua wandeltijd behoorlijk gefixeerd vanwege de "oppaskat", Schnitzel genaamd, de kat van Hugo en Marjorie. Vandaag gaan zij op vakantie, maar vanaf morgen heb ik "dienst". Vandaag nog niet, want mede oppasser Nick doet de avonddienst en vanmorgen heeft Hugo het beest nog te eten gegeven. Maar morgen begint het feest. Vandaag dus nog de handen vrij! 
Dus eerst het weerbericht bekeken; ziet er niet erg aanlokkelijk uit; er wordt in de middag motregen verwacht: "nou ja", dacht ik, "dan kan ik toch wel aan de wandel met regenkleding en plu". De tracks op m'n Komoot bekeken en daar kwam ik een oude wens tegen: "van Oudewater naar Schoonhoven via Haastrecht". Snel tas gepakt, salade gemaakt voor de lunch en hupsakee naar het station. Om 10 uur ongeveer was ik in Oudewater met bus 107 uit Utrecht. "Niet meer doen!", sprak ik mijzelf toe, want de rit vanuit Utrecht duurde zo lang dat mijn blaas het eigenlijk niet meer aankon. Volgende keer met de trein naar Gouda en van daar uit bus 107 naar Utrecht nemen; Oudewater ligt vlakbij Gouda, vandaar.
De track die ik op Komoot had staan liep over het fietspad langs de provinciale weg, maar ik wist nog goed waar de tiendweg begon en die wilde ik perse lopen. Dat paadje door het veenweide gebied was nog mooier dan vroeger; nauwelijks belopen en geen gebruik door mountainbikes; het pad was op sommige plekken nauwelijks te herkennen op het relatief smalle dijkje. Ik genoot ervan want ik had een geasfalteerd pad verwacht. Kan ook niet realiseer ik mij nu omdat de boeren daar aan beide kanten land hebben en dus corridors om de koeien over te laten steken; onoverkoombare obstakels voor zelfs mountainbikers. 
Ter hoogte van Haastrecht de bocht om en richting Vlist. Het begon wat te drizzelen, motregen noemde het KNMI deze vorm van neerslag waar ik overigens uiteindelijk nat van werd tot op m'n ondergoed. Maar de route was wonderschoon. Ergens op de tiendweg lekker van mij salade genoten. 
Aangekomen in Schoonhoven haalde ik de bus nipt en aangekomen bij station Gouda had de Intercity zodanige vertraging dat ik ook die nipt haalde. In Bilthoven was het gelukkig droog en kon ik snel naar huis fietsen. Snel alles uitgetrokken en te drogen gehangen en een warme douche genomen. Met een paar koppen soep en hete thee was ik snel weer op temperatuur. En nu zit ik, met muts op en dikke winterbroek aan deze blog te typen. 

Geen opmerkingen: