07 juli 2021

Wandelen bij Benthuizen

Aan de wandel met Jessy

 In Utrecht haalden we zelfs een Intercity richting Gouda die nog vroeger ging dan we gepland hadden. Merkwaardig genoeg werkte 9292.nl niet naar behoren. Roos had een ingewikkelde reis gepland naar een bushalte ergens in Benthuizen. We kwamen er niet meer uit. Toen we bijna bij station Lansingerland Zoetermeer waren belde Roos met de vraag aan Jessy of ze ons van dat station zou kunnen oppikken en dat zou ze doen. We gingen vandaag met z'n drietjes aan de wandel. We zaten op een bankje op haar te wachten en ja hoor daar kwam ze aangereden. Long time no see, maar het was direct weer genoeglijk. In Benthuizen parkeerden we de auto en gingen op weg naar de wandeling. Voordat we uitstapten had ze een verrassing voor ons: een boek dat ze zelf met grote belangstelling had gelezen en "echt iets voor jullie" vond. En inderdaad, het boek "Op de schouders van de natuur", met als ondertitel "hoe tien miljoen soorten onze levens redden" betreft als hoofdonderwerp het grote belang van biodiversiteit. En inderdaad is dat een onderwerp dat Roos en mij ontzettend bezig houdt. 
En daar gingen we op weg en babbelden wat af. Het begon al met de spierpijn die Jessy had overgehouden aan de vorige avond stevig sporten. Ze had tot haar verbazing al bijna geen last meer van de spierpijn waarmee ze smorgens was opgestaan: "de melkzuur wordt zeker omgezet door de zuurstof", meldde ze als terloopse opmerking. Mijn hersens begonnen te kraken; het moest van heel ver komen bij mij; het ontstaan van spierpijn en melkzuur was ergens nog wel bekend, maar hoe het verder zat daar moest ik toch wel even over nadenken. Deed me plezier dat ze al zo ver in de (bio)chemie was gevorderd dat ze dit soort dingen wist vanuit haar studie. Eigenlijk ging het de hele wandeling allerminst over koetjes en kalfjes maar hadden we behoorlijk relevante onderwerpen bij de kop. Jessy heeft goed doordachte ideeën; was fijn om met elkaar van gedachten te wisselen. Ze bracht ons weer terug naar Smallingerland; Roos en ik hebben nog met veel genoegen doorgesproken over de gesprekken. We hadden het ook over het boek van Merlin Sheldrake gehad en dat zou ze van me krijgen. Het was zo druk bij de Bilthovense Boekhandel dat ik de bestelling maar even heb uitgesteld.
Na het eten ging Roos naar Sportcity om te kijken of ze misschien mee kon doen bij de Pilatesles aldaar. In de loop van de avond kwam ze heel tevreden weer thuis; ze had mee kunnen doen en had er ontzettend van genoten. We hebben zelfs nog een beetje gestepbridget. Was een fijne dag geweest.

1 opmerking:

biltburg zei

Lansingerland