12 juli 2021

Het Planken Wambuis

 


Het zat al een tijd in m'n achterhoofd om een keer naar het gebied op de Veluwe met de merkwaardige naam "Planken Wambuis" te gaan. Lijkt mij een uitdrukking, vergelijkbaar met "een houten jas", oftewel een doodskist. Naar ik vermoedde was ik er wel eens geweest op een fietstocht, vele jaren geleden. Ik had wat moeite om het gebied terug te vinden op de kaart maar toevallig kreeg ik een exemplaar van het blad van vogelbescherming in handen en daar stond niet alleen het gebied in afgetekend maar ook de naam van de bushalte waarmee je makkelijk het gebied kon betreden en daar maakten Roos en ik gebruik van: bushalte "Oud Reemsterweg", gemeente Otterlo. 
We spraken af op station Arnhem, een voor ons beiden ongeveer even veel reistijd en van daar uit bus 108 richt Barneveld, dezelfde bus als naar Wekerom. We waren er rond kwart voor elf, het was redelijk mooi weer, zonnig, droog en niet te warm. Het was ontzettend rustig; slechts enkele fietsers in het begin van de wandeling maar allengs werd het rustiger tot we bij de enige uitspanning in het gebied kwamen waar we ons een lekkere lunch lieten welgevallen. Brood met kroket resp. brood met een fantasie van aubergine. Daarna liepen we verder door een weids landschap waarin we ons in stilte doorheen konden bewegen; er was geen mens te zien in de wijde omgeving; toch wel bijzonder in ons kleine, dicht bevolkte landje. 
Uiteindelijk kwamen we in Roekel bij de bushalte en gingen met lijn 105 naar Ede Wageningen. 
Lekker Hollands andijvie met procureurlapje gegeten en griesmeel toe. En 's-avonds nog wat gestepbridged. Fijne dag geweest waarin we ook nog uitgebreid met deze en gene van de kinderen hebben ge-appt.

Geen opmerkingen: