19 juli 2021

Verrassing

 Het eerste dat ik vanmorgen deed was het feliciteren van mijn oudste zoon met zijn 37e verjaardag. Daarvoor had ik mijn electronische agenda niet eens nodig; ging uit het hoofd. Er zijn nogal wat verjaardagen deze tijd; 17 juli broer Henk, 19 juli zoon Hugo en 22 juli kleindochter Lieva. En zo gaat het maar door. Eigenlijk doe ik nooit aan verjaardagen maar nu besloot ik om niet alleen te feliciteren maar vanavond ook even langs te gaan. Daarover berichtte ik later op de dag Marjorie; zij had deze week vrij en dus kon ik in de loop van de middag al langs komen; zou voor Hugo een verrassing zijn.
Hij was inderdaad aangenaam verrast toen hij bij thuiskomst mijn stem hoorde. Hij toonde dat heel oneerbiedig door zijn oude vader hoog op te tillen; moet er altijd om lachen wanneer hij zijn kracht op deze manier aan zijn vader moet tonen, maar je voelt je wel lullig als je daar zo in de lucht spartelt met 73 jaar. Was gezellig; met z'n drietjes in de keuken terwijl we een pastaschotel concipieerden. Hugo is behoorlijk handig in de keuken; ik hielp met het bereiden van de béchamel. Tomatensaus uit een spuitbus; je kunt het ook wel een stuk makkelijker doen zag ik, maar het smaakte goed.
Hugo maakte tot mijn groot genoegen ruimte op mijn smartphone; kennelijk had Komoot nogal wat overbodige zaken opgeslagen want na deze schoonmaak functioneert alles als vanouds. Gezellig zitten babbelen tot ik weer vertrok.


Geen opmerkingen: