29 november 2013

De gootsteen loopt door!

Zolang ik hier op de flat woon vond ik dat de afvoer van de gootsteen maar zeer matig doorliep. Je raakt eraan gewend, maar echt fijn was het niet. Ik probeerde van alles zoals door laten spoelen met heet water en afwasmiddel. Ook had ik er een professioneel loodgietersbedrijf bij geroepen; een advies van onze flatbeheerder nota bene. Er kwamen twee kerels en die constateerden dat het allemaal kwam door en te kleine diameter van de afvoerpijp en dat er geen sprake van verstopping was. Voorrijkosten en het schoot niks op.
Afgelopen zaterdag, ik schreef het al, was Hugo hier en die zou wel even afwassen. Dat is er niet van gekomen. Hij constateerde eveneens dat het met het doorlopen van de afvoer bijzonder matig gesteld was en draaide de zwanenhals los (toch wel handig dat hij zo sterk is geworden want dat was mij bij eerdere pogingen niet gelukt). Hij haalde een hele vracht rotzooi uit de afvoer van de gootsteen via de zwanenhals; maar het bleef knudde en we konden niet anders constateren dat de afvoerpijp behoorlijk verstopt was. Ook daar wist Hugo raad op.
Hij kent iemand via zijn werk bij de slager die werkzaam is in een loodgietersbedrijf, naar bleek van zijn vader: Nick. En Nick is gisteren geweest en heeft het fantastisch verholpen. Ik weet gewoon niet wat me overkomt. De dag was dus nog succesvoller dan ik gisteren al Blogte!
Ben de hele dag al in de keuken bezig met het voorbereiden van het maal voor morgen als Ab komt eten en tussendoor maak ik nog vissoep voor een andere keer. Het is een waar genoegen om iets af te spoelen; kolkend loopt het water weg. Hebt u nog een goede loodgieter nodig hier in Utrecht e.o. dat kan ik u de firma Spronk van harte aanbevelen! Die doen tenminste waar ze voor staan. Ik kreeg nog het advies om maandelijks even te spoelen met heet sodawater dan verwijder je alle vet, de veroorzaker van de meeste verstoppingen.

Geen opmerkingen: