09 november 2013

Bilthoven koopt elkaars overbodige spullen

Opgesteld voor de verkoop
Ieder jaar weer zo eind oktober zamelt de WVT, een buurtvereniging hier in De Bilt spullen in die vervolgens bij een drie avonden durende happening worden verkocht. En echt niet alleen rommel hoor; je kunt er ook heel leuke dingen kopen. Dit jaar wilde ik er beslist weer eens heen en we hadden de data ook in de agenda's geschreven.
Een kabaal van jewelste want de lootjes voor een loterij moesten op luidruchtige wijze mbv een microfoon aan de man gebracht worden; gek word ik daarvan. Volhouden dus. Ik wilde per se soepkoppen kopen; mijn oude waren niet gebroken maar op raadselachtige wijze zo langzamerhand uit m'n huishoudinkje verdwenen?! Maar daar zag ik ook twee zo te zien oeroude cassettes met daarin prachtige messen: things of beauty, maar kennelijk geen joy for ever. Ik heb ze bekeken en schat dat ze nog van voor de oorlog zijn en ze zijn letterlijk nog nooit gebruikt.
Prachtige, misschien wel vooroorlogse messen van
Engelse makelij. Sheffield design nr 723262
Roos suggereerde al dat die uit een erfenis zijn en dat de erfgenamen ze hebben weggedaan. Kunnen vast niet in de vaatwasser har har. Eigenlijk vind ik ze zo mooi en ze zijn nog origineel ingepakt dat ik het haast een zonde vind om ze te gaan gebruiken. Maar ik ga het toch doen!
En verder stapels met zo te zien nauwelijks gebruikte kinderboeken. Daar heb ik ook flink van ingeslagen. Ik moet mijn "erenaam" Opa Boekje natuurlijk wel gestand doen nietwaar.

Geen opmerkingen: