03 november 2013

De dag begon zo mooi

Gezellig interieur van restaurant "De Generaal",
vlakbij station Baarn
Stralende zon vanmorgen en buienradar toonde een nagenoeg onbewolkte hemel; geen "vuiltje" aan de lucht. Dus niet naar de tentoonstelling in Assen over de Dodezeerollen, maar een lekkere wandeling maken. Het werd Baarn. "Zullen we eerst een chocolademelk bij restaurant "De Generaal" nemen?" Nou dat was niet aan dovemansoren gezegd. Met een lekker puntje notentaart en twee vorkjes (de lijn! har har) hebben we er van genoten. En toen op weg naar Den Dolder.
We zijn niet ver gekomen; het begon wat te miezeren en we keerden op onze schreden terug; voordat we weer terug waren bij station Baarn onweerde het hevig en hagelde het stevig. We gingen eerst nog even terug naar "De Generaal" en daarna naar de wachtende trein. In Bilthoven aangekomen regende het ook zachtjes. We zouden naar onze eigen huizen gaan en dus vertrok ik direct naar m'n flatje.
Voor de deur lag de hagel.
En daar kreeg ik me toch een bui onderweg; met zware regen, hagel en enorme donderslagen. Tot op m'n hemd was ik nat en het water droop uit m'n rugzak.
Even warm worden onder de douche en droge kleren aangetrokken en toen de keuken in gegaan om het maal voor vanavond te maken. Een wildragout in kruidige cantharellen/wijnsaus; zelf bedacht; het recept houdt de trouwe lezer van mij tegoed (als het gerecht tenminste valt binnen te houden). 

Geen opmerkingen: