19 september 2012

Met Hugo naar de fitness

Hugo in starthouding met de gewichten
Zoon Hugo komt mij vrij regelmatig van voedselresten afhelpen oftewel hij komt lekker bij me eten. Hij kan geweldig veel voedsel aan; dat is best te rechtvaardigen want hij traint zich behoorlijk af in de fitness. Was hij als kind een vrij tenger menneke daar begint hij nu een borstkas met spieren te ontwikkelen die Jerommeke niet zou misstaan. En hij wil het weten ook; wanneer hij bij mij is dan hoor ik alles over spieren, spierontwikkeling en het genoegen dat de fitness hem geeft. En vooral dat laatste vind ik zo leuk voor hem.
Jaren geleden heb ik ook eens een periode op de fitness gezeten; dat was in de tijd dat ik meer lichaamsbeweging wilde gedurende de wintertijd. Ik werkte toen uiteraard en had in de weekends onvoldoende gelegenheid om lekker te gaan wandelen. Dat is niks voor mij. Maar ook die fitness vond ik niet zo prettig; dat binnen bezig zijn en met van die apparaten vind ik een beetje onnatuurlijk en raar. En dan met die bonkende muziek erbij voelde ik me niet op m'n plaats. Alleen de sauna na afloop vond ik heerlijk.
Hugo had me al een paar keer gevraagd of ik niet eens mee wilde gaan kijken en dat heb ik nu gedaan. In Utrecht, in de buurt van de Jaarbeurs was zijn fitnesscentrum. Gezellige mensen; geen probleem dat ik kwam kijken: "pakt u maar een kopje koffie". Allemaal jonge mensen die lekker met hun lijf bezig waren; de mannen vooral met de spieren van hun bovenlijf en armen; er liepen heel wat Jerommekes rond.
En daar ging Hugo ook aan de gang met naar mijn idee niet te tillen gewichten waarmee hij zijn armspieren en borstspieren ging trainen. Ik heb er foto's van gemaakt maar ik hield m'n hart vast zo'n inspanning als het hem kostte. Maar, m'n complimenten zoon; dat heb ik echt nooit gekund! Maar houd je verstand erbij opdat je je niet blesseert! 

Geen opmerkingen: