10 september 2012

Concert in Twente

Het sfeervolle kerkje van 't Stift bij Weerselo
Merkwaardig hoe Twente deze zomer steeds prominent op onze vrijetijdsagenda stond. We hebben samen het Naoberpad door Twente gelopen en daarnaast heb ik het Trekvogelpad hier helemaal afgelopen. Afgelopen zondag zijn we opnieuw naar Twente getogen voor een combinatie van wandelen en cultuur. De afdeling Twente van de Vereniging Vrienden van het Lied had een lustrum concert vanwege haar 45-jarig bestaan. De bekende NLse bariton Maarten Koningsberger zong een recital met liederen van Purcell, Schubert, Brahms en Quilter.
Roos had aan de hand van Google Earth een fraaie wandeling uitgezocht. En opnieuw frappeerde de schoonheid en de stilte van Twente ons bijzonder. Het was bijzonder warm; de zomer is dit jaar wat laat ingevallen. Langs maisvelden en door bosjes kwamen we uiteindelijk bij het kerkje van Het Stift bij Weerseloo. Het was vanwege de sfeer bijzonder geschikt als concert locatie. Misschien wat minder voor de pauze met liederen van Purcell met begeleiding van de theorbe. Heel subtiele zachte muziek die een beetje moeite had met de "droge acoustiek" van het kerkje. Maar na de pauze met de liederen van Schubert, op weergaloze wijze gezongen door Maarten kreeg ik gewoon kippenvel.
Na afloop was er nog een borrel met hapjes; gezellige mensen die Twentenaren! We mochten met Mia en Gert Jan, ons tevoren volstrekt onbekend meerijden naar station Enschede; onderweg gezellig zitten kouten. 

Geen opmerkingen: