18 september 2012

Een promiscue paar schoenen

Gekke foto, geplukt van Internet
Eerder schreef ik over een stel wandelschoenen dat Roos niet goed paste en dat ik toen geruild heb tegen een paar wandelschoenen dat mij niet goed paste. Een raar toeval dat zij een paar iets te grote schoenen had gekocht en ik daarentegen een paar voor mij een halve maat te kleine schoenen. Dat alles speelde begin van het jaar, ergens in februari. Het voormalig paar van Roos heb ik danig gebruikt; de zolen waren lekker zacht en dus eigenlijk na een half seizoen al behoorlijk versleten. Intussen had ik ook een nieuw paar, nu wel passende Meindl schoenen gekocht (maatje 9); toch eigenlijk wel mijn favoriete merk wandelschoenen. De afgelopen zomer heb ik die twee paar tegen elkaar in gedragen bij het wandelen.
Bij een van de wandelingen was ik Henk Eggersman, juwelier in Vorden tegengekomen. Henk is ook een lange afstands wandelaar, maar heeft een probleem met één van z'n voeten na een hieloperatie. Eigenlijk heeft hij aan de betreffende voet een iets grotere schoen nodig, liefst met een zachte achterkant. Nu wil het toeval dat ik een halve maat grotere voet heb dan Henk dus ik bood hem aan om eens te kijken of hij wat met mijn "oude" schoenen zou kunnen. En laat nu het voormalig paar van Roos, dat ik deze zomer half heb versleten (het bovenleer is nog uitstekend, zo kort heb ik er mee gelopen) hem bijzonder goed bevallen. Hij heeft er nieuwe zolen onder laten zetten en de "tegenschoen" passend laten maken en heeft er al een étappe van de GR 5 mee gelopen. Hij is van plan om de GR 5 ermee af te gaan lopen; hij is al tot de hoogte van Zwitserland gevorderd met z'n wandelmaten. Het is maar goed dat deze schoenen niet eenkennig zijn!
Een klein beetje jaloers ben ik wel op die schoenen; heerlijk door Frankrijk, net als NL een geweldig wandelland. Misschien gaan Roos en ik ook nog een paar dagen over de GR 5 wandelen in de Elzas; lekkere wijn, goed eten en lekker wandelen; goede combi!

Geen opmerkingen: