04 januari 2017

Van Garderen naar Putten NS

De laatste dagen ben ik ontzettend verkouden geweest; loop maar te hoesten en te snotteren; word er sikkelorig van. Vandaag wilde ik echt lekker aan de wandel. Roos had andere plannen; ik had onlangs een nieuw wandelboekje aangeschaft van "Het Veluws zwerfpad" en besloot om van Garderen naar Putten NS te gaan lopen.
Eigenlijk wonen wij vlakbij de Veluwe; met de trein ben je in een half uurtje in Putten en vandaaruit heb je bus 107 naar Ede warbij de hele Veluwe van Noord naar Zuid wordt doorkruist. Deze bus komt in Garderen en kruist in Stroe de spoorlijn Amersfoort - Apeldoorn. Makkelijk zat dus.
Op weeronline.nl had ik gezien dat er vooral korte felle buien zouden zijn maar dat het grotendeels droog zou blijven en dat bleek ook het geval. In de bus gezeten overviel ons een bui, maar die was snel over; onderweg slechts 1 korte bui en toen ik weer in Bilthoven was weer een korte, felle hagelbui, maar die kon ik in alle rust vanonder een afdak aan mij voorbij laten gaan.
Al snotterend liep ik door de eindeloze bossen van de Veluwe; mooi gebied daar tussen Garderen en Putten en mooi traject uitgezocht door de lieden van het NIVON.
Het was maar een korte etappe en na een kilometer of tien kwam ik in het dorpje Putten aan. Ik heb even in gedachten aan WO II gestaan bij de kerk waar ten gevolge van een wraakactie van de Duitsers vanwege een aanslag op een officier vele Puttenaren gevangen zijn genomen en gevankelijk afgevoerd naar een concentratiekamp.
Toen vlug naar het station en naar Bilthoven. Was een lekkere wandeldag.

Geen opmerkingen: