10 januari 2017

Naar Hilligersberg

De afgelopen nacht had ik mezelf weer behoorlijk uit de slaap gehouden door hoest en blaf, maar het lijkt wel wat minder te worden; een overduidelijke keelontsteking met kriebelhoest en nu met een productieve hoest met onsmakelijke groene fluimen die je al fietsend en wandelend van je af kunt spugen; jich.
Vandaag met Huib gewandeld; ik had er nogal tegenop gezien; 20 kilometer, na de 12 van gisteren vroeg ik mij af mijn conditie daartoe in staat zou zijn. We hadden gepland om van station Schiedam CS via het groene hartpad naar station Rotterdam Noord te wandelen. Ik bedacht mij dat er dan tegen het eind vast wel OV-mogelijkheden zouden zijn, ervan uitgaande dat ik de 20 niet meer zou halen. Maar dat viel reuze mee.
Af en toe wat regen maar in het algemeen een droge wandeling langs de Vliet en nog wat van die oeroude waterwerken; door boerenland.
Aanloop in Hilligersberg
We werden nog aangesproken door een fietsende landman die geboren en getogen was in deze streek met wat wij er nou vonden dat de gracht Borculo (of een ander kanaal?) zou worden recht getrokken. Ik voelde 'm al en gaf reflexmatig het gewenste antwoord dat we het een schande vonden. Maar direct lieten we ook weten geen idee te hebben van wat er allemaal gepland werd. De meneer zat duidelijk om een praatje verlegen en vroeg waar we vandaan kwamen en wat ons bezielde om in deze tijd van het jaar in deze streek te gaan wandelen. Leuk gesprekje waarvan ik helaas geen foto heb gemaakt.
We kwamen in de wereldstad Berkel Rodenrijs, mèt, ja ja een lightrail station op de oude spoorlijn Den Haag - Rotterdam (de Hofplein lijn heette die geloof ik). Dat was na 13-14 kilometer en flink besloot ik om verder te gaan; geen sprake van afbreken. Door naar een buitenwijk van Rotterdam, een chique buurt van degelijke vooroorlogse huizen.
Hilligersberg vanuit de verte bij de Rotte
Dit was Hilligersberg, het deel van Rotterdam waar Roos' grootouders woonachtig waren. Even verderop zag ik een tramlijn die als doel de Molenlaan had, de straat waar deze grootouders woonden. Even dacht ik om af te breken en aldaar heen te lopen en wat foto's te maken. Maar nee hoor, stoer besloot ik om tot het eind mee te lopen. En dat werd station Rotterdam Noord.
Was weer een gezellig wandeldaggie!

Geen opmerkingen: