21 januari 2017

Van Garderen naar Elspeet

Molen De Hoop Elspeet
De bus van Nunspeet naar Garderen e.v. rijdt dagelijks ieder uur, perfect voor wandelaars. Exact om 10.33 kwam de bus aangereden en bracht ons van Vierhouten naar Garderen. Daar had ik net als donderdag weer problemen met de oriëntatie ook al ben ik hier de laatste tijd al drie keer geweest, maar uiteindelijk herkende ik het toch wel weer en liepen we het traject dat ik nog niet zo lang geleden liep, dus via het Speulderveld.
Het is zo'n genoegen om door de sneeuw te wandelen. Bij Garderen in de buurt waren ouders met kinderen aan het sleeën van de hellingen naar beneden; het opgewonden kindergeluid klinkt zo winters. En wij sjokten voort over de heide, langs het Speulderveld en uiteindelijk kwamen we aan in Elspeet. Aangezien ik wel zo'n beetje wist hoe laat de bus naar Vierhouten zou vertrekken liepen we de officiële route door naar het dorp en kwamen daarbij langs de molen De Hoop. Daar was een winkeltje waar allerlei producten werden aangeboden waaronder natuurlijk volkorenmeel. En dat wordt daar niet alleen met windkracht gemalen hier in de schitterende molen, maar ook wordt het graan in de buurt verbouwd, dus echt Veluws meel. Roos kon het niet laten en kocht een kilo bloem. Ik ben benieuwd naar de kleur van dit meel want het is niet gebleekt aldus de molenares.
Rozig kwamen we aan in ons hotel en ik ging even gestrekt. Daarna bijzonder smakelijk en gezellig gedineerd; het eten is echt goed hier in De Foreesten; we hadden al besloten om hier nog eens terug te komen met Dekker-bridge. Overigens had Harm ook heel goede ervaring met Zeddam, een onooglijk plaatsje vermoed ik ergens in het Oosten des lands. Roos is direct op de meegenomen computer gaan kijken of Zeddam voor ons uit zou komen; wellicht in april maar dat is nog wat te vroeg om nu al vast te leggen; loopt niet weg.
'sAvonds weer lekker gebridged, maar ik was zo uitgevloerd dat ik de uitslag niet heb afgewacht en direct naar de kamer ben gegaan. We hadden het heel aardig en gemiddeld gedaan. Leuk hoor.

Geen opmerkingen: