23 januari 2017

Terug naar 2003

De stapel "klassieken" met op de achtergrond het
lege dressoir. Staat wel erg netjes maar zal vast niet
lang zo leeg blijven vrees ik..
Na ons fijne bridge- en wandelweekend op de Veluwe, wandelden we vanmorgen terug naar Nunspeet NS. Door het nog steeds witte bos was dat een genoegen ondanks de lichte "kater" die ik van de twee Brugse Zottes en het borreltje had overgehouden; naarmate ik ouder word kan ik steeds minder alcohol verdragen; helemaal geen alcohol bevalt me eigenlijk het beste; wie had dat ooit kunnen denken?! Tot slot nog door ons eigen bos terug naar de Groenekanseweg waar we afscheid van elkaar namen en ieder zijns/haars weegs ging. Eenmaal thuis gekomen realiseerde ik me weer dat ik mijn rijtje klassieken weer door wilde gaan nemen, te beginnen bij de Discorsi van Macchiavelli; ik word de toch wat voorspelbare romannetjes en biografieën wat zat, laat staan die eeuwige boeken over WO I en II; wetenschap en geschiedenis boeien me wat meer; zal wel weer tijdelijk zijn, maar ala.
Ik had vorige week op instigatie van Roos mijn vensterbanken eens grondig gereinigd met een vochtige doek en tegelijk ook maar het meubilair meegenomen, daarbij de stapel "klassieken" die daar staan te pronken opzij schuivend. Zo'n leeg dressoir vond ik eigenlijk wel heel netjes staan en daarom had ik besloten om die hele stapel maar eens opnieuw te gaan lezen en vervolgens in de kelder op te gaan bergen.
Lekker gekookt; had ik zin in na een weekend restaurant-eten; varkensfilet lapjes in stukjes gesneden en gemarineerd in knoflook/ketjap/sambal en gebakken; uien gebakken en bruine bonen ontdooid. Lekker gegeten en een bakje yoghurt met haverzemelen en honing toe en toen Macchiavelli's Discorsi ter hand genomen. Viel niet mee en ik besloot om maar vroeg te gaan slapen; tijdens het lezen was ik al even in slaap gevallen en helemaal verbaasd weer ontwaakt.
Om 20.00 uur horizontaal, opnieuw met Macchiavelli; niet lang volgehouden omdat de luikjes als vanzelf dicht vielen na al die dagen van wandelen en ingespannen bridgen.

Geen opmerkingen: