11 maart 2014

De matenasche scheidkade?!

Huib, toch een keurige meneer, opperde mij om een wandeling te maken die begon bij de "matenasche scheidkade". Hij geneerde zich er wel een beetje voor omdat de naam nogal vuig overkomt. Een merkwaardige uithoek van NL, maar bij nader inzien wel een erg mooi, mij vrijwel onbekend polderlandschap met als verste punt het plaatsje Wijngaarden, waar we beiden nog nooit van gehoord hadden.
We begonnen bij station Sliedrecht Baanhoek, naar bleek de plek waar Roos' vader de scepter zwaaide over de waterzuiveringsinstallaties aldaar en waar zij ook met hem op het spaarbekken watermonsters heeft genomen; voor haar bijzondere herinneringen die ze me 'savonds nogmaals uit de doeken deed. Daarvan waren Huib en ik ons overigens niet bewust. Baanhoek was een kleine plek met huizen in een stuk fabrieksterrein. Maar nadat we de snelweg hadden overgestoken begon een fraai hollands polderlandschap, de Alblasserwaard meen ik. En daar hebben we weer ouderwets lopen genieten van de omgeving en weer bijgepraat zoals dat gaat onder (wandel)vrienden.
's-Avonds hebben we gebridged; ging eigenlijk heel aardig ondanks mijn rozige kop van twee dagen wandelen. Gezellig de laatste tafel met Patrick en Gerrit.

PS Het kan overigens nog gekker

Geen opmerkingen: