03 maart 2014

De jufferen Lunsingh

Het bord bij de weg
Vorige week woensdag las ik in de wachtkamer bij de huisarts in het blad "Seasons" over een hotel-restaurant ergens in Drenthe in de wereldplaats Westervelde. De hele entourage, inclusief de malle naam "De jufferen Lunsingh" sprak mij aan. In een boerenomgeving, het modieuze gebruik van streekproducten, een jonge beheerder, mooie foto's. Dus stelde ik Roos voor om er heen te gaan; maandag en dan wandelen, dineren en overnachten. Zo gezegd, zo gedaan; Roos reserveerde maar zag tot haar schrik dat ze dinsdag een afspraak had om wilgen te gaan knotten, dus moest ze de reservering weer ongedaan maken.
Dat zat mij niet lekker; voor je het weet zijn de jufferen in de vergetelheid geraakt door alle drukte waarmee wij ons omringen (har har, natuurlijk bedoel ik gewoon de vergeetachtigheid die hoort bij de leeftijd). "Laten we maandag gaan lunchen in Westervelde", stelde ik voor. En zo geschiedde. Mijn plan was om naar Norg te gaan, te gaan wandelen in de Langeloër duinen en dan door te lopen naar het restaurant. Voor de zekerheid had ik nog even gebeld en we konden terecht.
Bij de verdere voorbereiding de avond tevoren ontdekte ik de topografische kaart van het gebied die ik meer dan twintig jaar geleden had aangeschaft. Westervelde ligt eigenlijk prachtig bij Norg maar ook bij het Fochteloërveen. En met een topografische kaart kun je je goed oriënteren.
Fochteloërveen; één van onze favoriete habitats
Natuurlijk weer om 6.30 uur ingecheckt met ons Dalvrij Abonnement. In Assen aangekomen hadden we alle tijd om de route van de verschillende bussen te bekijken en we veranderden ons plan. Uiteindelijk hebben we de bus genomen naar Veenhuizen en hebben we een forse wandeling gemaakt over het Fochteloërveen en door naar Westervelde; een prachtige wandeling met fraai weer; wel een koude wind, maar geen regen.
Aangekomen bij het restaurant heb ik nog eerst droge kleren aangetrokken. Vervolgens hebben we toch lekker geluncht! Het restaurant voldeed volledig aan onze verwachtingen; de kok kon er wat van. De bus terug vanuit Zuidervelde bracht ons keurig voor 16.00 uur op tijd in Assen voor de Intercity terug naar huis. Vervolgens heb ik bijna het klokje rond geslapen.

Geen opmerkingen: