19 januari 2013

Opa achter de kinderwagen

Helaas heb ik geen foto om de Weblog van vandaag te illustreren, maar u kent het beeld vast wel: een verveeld kijkende oudere man die een kinderwagen voor zich uit duwt. Echt met zo'n gezicht:"ik dacht dat ik er van af was". Maar ook redelijk bejaarde oudere dames zie je in toenemende mate achter kinderwagens aanduwen, en dan betreft het naar ik aanneem toch vooral de kleinkinderen. Ik heb altijd een beetje te doen met deze mensen; dit doe je toch niet voor je lol op latere leeftijd.
Desgevraagd vinden grootouders het leuk om regelmatig met de kleinkinderen aan de gang te gaan. Ik moet er zelf niet aan denken.
Mijn ouders en schoonouders kwamen vroeger zo eens in de zes weken bij ons langs en dan werden ze door de kinderen bezig gehouden. Vooral mijn vader werd altijd onder de kinderen bedolven terwijl hij voorlas uit z'n plantenboekjes. En ook gingen de kinderen wel eens uit logeren bij de grootouders. Maar gewoon regulier de oppas-taak door de week overnemen daar is nooit sprake van geweest. Dit hangt ongetwijfeld samen met het tweeverdienerschap, waarbij opa en oma de pineut zijn, althans zo zie ik het, maar ik hoor genoeg grootouders die het reuze leuk vinden om met de volgende generatie aan de gang te gaan.
Eerlijk gezegd zou ik daar zelf ook helemaal geen zin in hebben; voor m'n gevoel is het nog zo kort geleden dat m'n eigen kinderen nog zo klein waren en dat vond ik wel genoeg.

Geen opmerkingen: