29 oktober 2012

De socios van Cortegana

Met z'n tweetjes is het leuker!
Vaak heb ik hier in m'n eentje gewandeld, genoten van lekker eten en van de natuur. Maar het blijft natuurlijk altijd het gezelligste als je met z'n tweetjes gaat. En dat was deze keer weer het geval. We zijn net terug uit het Parco de Aracena, het natuurpark in de provincie Huelva, ten Westen van Sevilla, tegen de Portugese grens. Het is goed bereikbaar via Eindhoven met Ryanair en dan met de middagbus van 16.00 uur door naar de bestemming. Maar eerst van het vliegveld met de bus naar Sevilla. We hebben nog twee jonge vrouwen de weg gewezen naar hun hotel en hen attent gemaakt op een paar leuke plekjes in het centrum van Sevilla voordat we naar het Plaza de Armas gingen om de bus naar het Parco Natural te nemen.
De open haard van de
socios in Cortegana
In dit geval hadden we gekozen voor Cortegana als begin van onze trektocht. We hadden telefonisch besproken bij Hostal Cervantes (tel: +34647072925, spreken alleen maar Spaans en geen woord Engels). Daar ben ik inmiddels zo vaak geweest dat er een AH zak met spullen van me stond. Heeft helemaal geen zin, want slordig als ik ben weet ik natuurlijk nooit wat er nog in zit. Dat was ook dit keer weer een hele verrassing; tot mijn genoegen zat er een warm T-shirt met lange mouwen in en een legging. Het was in Spanje, althans in het park, veel kouder dan we verwacht hadden dus dat kwam goed van pas. Roos wist nog dat er in Cortegana een socios was (een soort sociëteit voor leden) waar ook buitenstaanders, d.w.z. niet-leden van buiten de gemeenschap Cortegana welkom waren. En dat waren wij. Het was daar beregezellig; een haardvuur, allemaal mannen die domino aan het spelen waren of hun leven ervan afhing.
Dominospel
Heel ouderwets, maar wel zo gerieflijk stond er een schaal met "gloed", smeulend houtskool onder de houten/marmeren tafels, zodat je heerlijk warme knieën kreeg als je aan tafel zat. Een verrukkelijke Rioja maakte de sfeer compleet. Daarna lekker gegeten in het restaurant aan het centrale plein van Cortegana. Je eet er lekker maar we vinden het alleen wel een nadeel dat er in Spanje zo ontzettend laat wordt gegeten; voor ons Hollanders echt onaangenaam om met zo'n volle pens naar bed te gaan. Maar ja, 'slands wijs, 'slands eer; het is niet anders.
We besloten om maar een dag langer in Cortegana te blijven zodat we nog een avond in de socios konden blijven zo leuk vonden we het.
En heerlijk gegeten in het restaurant aan het plein


Geen opmerkingen: