09 mei 2022

Douwe met z'n Ana

 Roos appte een poos geleden met Douwe; ik weet niet meer waar het over ging, maar ze kreeg een Appie terug met foto van een breed lachende zoon met een ons nog niet bekende geliefde en het bijschrift: "we zitten in Sao Paulo, Brazilië". Inmiddels was het jonge stel terug en Roos had hen uitgenodigd om te komen eten hier ten huize van ons in de Bilt. Roos had van alles willen koken en meenemen naar de Bilt. Ze kon gisteren en vandaag ook niet hier zijn om voorbereidingen te doen en ach, ik kook graag en had nog e.e.a. klaar staan dat ik wel kon ombuigen tot een gerecht.
Ze komen morgen en vandaag heb ik alle tijd om e.e.a. voor te bereiden. Inmiddels had ik vannacht al ossenstaart voorgetrokken tot bouillon om daar een lekkere, verse groentesoep van te maken. Roos zorgt voor een tweede voorgerecht, meloen met ham en ik bedacht mij een drietal hoofdgerechten. Nog onkundig van het bezoek had ik van de week al een kruidige kerrieschotel - beetje scherp uitgevallen - gemaakt met linzen, worst en veel uien. Door er wat yoghurt doorheen te doen en te serveren met mango chutney leek me dat een goeie. Ook had ik nog wat rijst in de vriezer en daar kon ik met een speklapje wel een kleine nassi goreng van maken (is Roos gek op) en speciaal voor Douwe het klassieke gerecht van macaroni, overdekt met een fantasie van gehakt, uien, knoflook en spinazie, afgedekt met kaas en gegratineerd in de oven. Was vooral ook een kwestie van goed voorbereiden en moest wel morgen afgemaakt worden terwijl Roos met haar kersverse schoondochter zou kunnen praten. Natuurlijk maak ik nog vla met yoghurt als toetjes. Morgen nog even yoghurt inslaan!
Roos komt morgen tegen de middag weer en zal nog e.e.a. voor bij de borrel inkopen als noten en kaas. En iets voor bij de koffie. We zullen niet van de honger omkomen.

Geen opmerkingen: