23 juni 2016

Wat een onweer

Hier doen we het toch wel voor.
Prachtige détailfoto van de rietorchis.
Foto Ab van Dorp
De dag begon nogal onstuimig; door een hevig onweer met veel bliksem en gepaard gaand met een tropische regenbui werd ik middenin de nacht, zo rond een uur of drie wakker. Ik had tot die tijd lekker geslapen mede omdat de akelige piep/zoem van de CV op het dak boven mijn flat plotseling weer verdwenen was.
Toen de enorme regenval was gestopt en zo rond half vijf de zon begon door te komen namen de merels weer het ochtendgeluid over; ik deed het raam van de slaapkamer open en genoot van hun gezang.
Weer vroeg op, op weg naar Edam en naar de Eilandspolder voor de jaarlijkse excursie. Weeronline belooft nog een paar fikse buien al dan niet met onweer gepaard gaande. Om half zes hier in het Biltse is het inmiddels droog; ben benieuwd hoe de excursie verder vandaag zal gaan verlopen.
Ik was ruim op tijd op het station, maar helaas was de trein van half zeven naar Utrecht defect. Dus via Amersfoort gereisd en daarom iets later in Edam.
Met Rob bij de bakker om de taart op te halen
Onderweg weer een ongelooflijk waterballet. Ab stond te wachten en de buschauffeuse was zo vriendelijk om voor mij een klein tussenstopje te maken vlakbij de auto van Ab zodat ik droog kon instappen. Naar Warder om Rob op te halen en door naar de Rijp voor de taart van Corinne. Fantastisch dat zij de werkgroep op deze culinaire wijze zo stimuleert. Een fraaie taart met daarop marsepein met een orchis erop.
Na koffie met taart gingen we in de boot en op weg naar in totaal 6 verschillende lokaties.
Brunel op een van de landjes
Ab hield op elk eilandje een kort verslag van het werk en het resultaat en we maakten telkens een kort rondje over deze kwetsbare terreintjes. Op het eiland van Willem Messchaert stond trilgras, dat was wel heel bijzonder. En op de andere stonden orchissen en/of veenmos en/of zonnedauw. Het was een lust voor het oog.
Gezellige afsluiting van het seizoen
De regen had zich helaas niet laten verdrijven door de zon. Ik was behoorlijk nat en koud geworden. We gingen het seizoen nog culinair afsluiten bij het "Genot van Grootschermer". Gezellige gewoonte hoor. Daarna weer met Tjeerd meegereden naar Maarssen en nog even bij Roos in de tuin een uurtje van de stilte genoten en even een tukje gedaan. Fijne dag.

Geen opmerkingen: