08 juni 2016

Alghero

Oude toren in Alghero
De afgelopen week zijn we op Sardinië geweest. De aanleiding was de geologische excursiereis met de Stichting Georeizen waarvan Paul vO, oud dispuutsgenoot een drijvende kracht is. Geologie is een gebied dat voor Roos en mij intrigerend is, maar toch eigenlijk wel behoorlijk onbekend. Met Sardinië hadden we niet zo gek veel op; bij een eerdere gelegenheid alweer geruime tijd geleden voelden we ons min of meer bestolen door degene waar we toen bij overnacht hadden; ze heette Moni, dus we waren al gewaarschuwd, maar zoiets maakt je toch wat huiverig. Nou dat is in de 16 dagen dat we op Sardinië meer dan goed gemaakt. Ik zal in een aantal Blogs neerleggen wat een fijne ervaring we hebben genoten!

We vertrokken op zaterdag 28 mei met Ryanair vanuit Eindhoven; 'smiddags rond twee uur vertrek; aankomst op vliegveld Alghero rond vijf uur. Met de stadsbus naar Alghero. We moesten uitstappen bij het station om naar ons B&B te lopen. Een NL'er die al jaren in Alghero woonde wees ons de halte en al snel hadden we de B&B gevonden. Roos had direct door dat degene die dit grote huis in apartementen als B&B aanbood op deze wijze het erfgoed van zijn grootouders had gekapitaliseerd. Bleek ook het geval.

Samen op de foto bij de grot van Neptunus
We waren lekker op tijd en gingen de fraaie stad bekijken; winkeltjes met bloedkoralen sieraden en de Sardijnse kaviaar, mij bekend van een filmpje dat vriend Dick mij gestuurd had werden aangeboden. De oude stad zag er fraai uit. We hebben er lekker buiten op een terrasje dat wat vroeger open ging (al om 19.00 uur!) dan de andere (Nooit voor 20.00 uur) gegeten. We zouden er overigens in de komende tijd helemaal aan wennen om zo laat te eten.

De volgende dag wilden we eigenlijk met de boot naar "de grot van Neptunus". Helaas bleek dat er te veel wind stond aldus de schipper die we vroegen. We werden door hem gewezen op de mogelijkheid om met een toeristenbus naar deze attractie te rijden. Daarbij zouden we een natuurgebied doorkruisen en zelfs zo'n oeroude Nuraghe vanuit de verte zien. De grot van Neptunus hebben we niet bezocht; we zouden de week met Georeizen een aantal interessantere grotten gaan zien en verder hadden we weinig zin om al die honderden treden af te moeten zakken. Wel lieten we ons door een ander stel fotograferen; vinden we altijd leuk ha ha.
Op mijn verzoek met de meneer uit Senegal op de foto
Op het terras waar we een biertje dronken ontmoetten we een Hollands echtpaar. We zijn met hen terug gereden naar het plaatsje Fertilia. We kwamen met hen te spreken over Tempio Pausania waarheen onze reis de volgende dag zou gaan. Zij waren er ook geweest maar waren er niet erg van onder de indruk. Wij waren benieuwd; automoblisten bekijken een stad of dorp altijd anders dan wandelaars is onze ervaring en dat zou bevestigd worden. In Fertilia werden we aangesproken door een donkere meneer in een schitterend paars gewaad; hij kwam uit Senegal; Roos kocht voor een eurootje een armbandje van hem. Ook hebben we zijn buskaartje maar betaald; hij was zo te zien niet in erg goede doen.


Geen opmerkingen: