20 juni 2016

Die malle blote knietjes

Deze foto heb ik heimelijk gemaakt en er
dit stukje "uitgeknipt", net zoals de
vierkantjes uit de knie van de broek.
Helemaal up to date: ielepieleapp
met blote knietjes.
Plotseling zag je het overal: spijkerbroeken waarvan de knieën waren bewerkt met een schaar zodat je meer ruimte had om de knieën te bewegen, althans dat dacht ik. Maar dat was nog niet genoeg; inmiddels zie je - vooral meisjes - met hele stukken uit de knieën geknipt. Ik moet er altijd een beetje om lachen; het volstrekt ontbreken van een eigen stijl vind ik zo opmerkelijk.
Je had ook zo'n tijd dat "iedereen" met een pakje Marlborough sigaretten in de hand liep, bij voorkeur samen met autosleutels. Daar is nu geen plek maar voor; de smartphone - het ielepieleapparaatje - heeft de rechterhand veroverd.
Vroeger was dat overigens niet anders hoor; in "mijn tijd" moest je je spijkerbroek absoluut ergens op de Zeedijk kopen en bij voorkeur een tikkeltje aan de krappe kant en dan in zee gaan liggen en door het zand schuren zodat de nieuwigheid eraf was. Dat spijkerbroekenwinkeltje op de Zeedijk deed idd zeer goede zaken, maar er waren er toch niet veel die ook met broek en al in zee gingen. En zoals heden "zeg maar" nog steeds hoogtij viert zo had je destijds dat rare woord "ontiegelijk"; hoor je echt nooit meer.
Ik zou zo graag een foto willen maken van iemand met van die blote knietjes in de spijkerbroek, maar vind het wat genant om te vragen. Wel heb ik ergens in Den Bosch in een winkel een broek zien hangen waarvan de open knieën, keurig afgewerkt al waren voorgemaakt. Ook heb ik in het modebeeld, ik dacht op Sardinië iemand zien lopen met beide pijpen van onder tot boven voorzien van gleetjes; dat was wel weer bijzonder.
Ik geef, ouderwets als ik ben toch de voorkeur aan een hele broek, zeker als het regent zoals de laatste dagen.

Geen opmerkingen: