22 januari 2011

Dood in de pot


Sinds twee weken heb ik een weekend abonnement op de NRC. Ach, echt informatief vind ik zo'n krant toch niet. Ik vlieg er doorheen en moet een krant wel drie keer oppakken voordat ik het gevoel heb dat ik hem heb gelezen. Nou ja, een half jaar moet toch kunnen voor nog geen 70 euro nietwaar.
Maar het geeft wel voedsel voor Bloggies. Zo lees ik dat Japanse jongeren (ja jongens van 16 tot 20 jaar?!) geen zin meer hebben in vrijen, zeg maar sex. Daar kan ik me geen enkele voorstelling bij maken. Dus reden voor analyse. Hoe is het mogelijk dat zo'n fundamenteel biologische functie plotseling uit de belangstelling verdwijnt. Het moet toch wel haast samen hangen met de moderne ontwikkelingen op computer gebied en op telecommunicatiegebied. Zou die voortdurende telefonische bereikbaarheid debet zijn aan het ontbreken van spanning tussen de sexen; was het afwachten wanneer je elkaar weer zou zien of spreken niet een lekker stuk opwindende spanning (ik heb het over vroeger tijden zonder GSM)? Of zou die opwinding die computer spelletjes schijnbaar met zich meebrengen iedere lust tot sexuele uitspatting onder het tapijt vegen? Ik snap er in ieder geval niets van.
Als ik mij herinner uit mijn jongensjaren hoe ik met mijn vriendje Bram al vanaf ons 14e achter de meiden aanzat. En eigenlijk altijd wel ergens dachten aan wat je hier niet kunt opschrijven, dan is er toch wel iets veranderd in vergelijking tot deze Japanse jeugd. Of ik het zorgelijk vind? Ach, het zal vast zo'n vaart niet lopen; het biedt kans aan de meest virielen. En anders is het gewoon de dood in de pot!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

Azgrut zei

Het zouden best de computerspellen zijn die het gedrag van de jongens aantast. Ik weet namelijk als feit dat in Korea (niet zo heel ver van Japan af) er twee televisie zenders constant wedstrijden van het spel Starcraft te zien zijn. Je hebt daar echt status als je kampioen bent in dat spel. Het kan zijn, in het eergevoelige japan, dat ze vinden dat ze het eerst moeten verdienen. Ik weet het anders ook niet.

Azgrut zei

En een filmpje om te bewijzen dat het klopt.

http://www.youtube.com/watch?v=F3IbwjeCx6U&feature=related

Luister vooral naar de gillende meiden als alle voertuigen van de tegenpartij vernietigd worden.