31 augustus 2017

Dat viel tegen

HiËroglyfen; een oeroude boodschap
Het was een beetje druilerig weer vanmorgen; ik was al vroeg op maar "verdeed" mijn tijd met luisteren naar Bach terwijl ik ondertussen verder ging met het boek "Lessen van Don Juan" van Carlos Castaneda; een fascinerend boek typisch van de zestiger jaren.
Maar na een klein ontbijt even gekeken welk museum nog op mijn museumagenda stond om nodig bezocht te gaan worden en dat werd het Museum van Oudheden in Leiden; daar was een expositie met de wervende naam: "Casa Romana", een Romeins huis. Roos had er ook wel zin in en zo spoedden wij ons naar Leiden. Met een - geheel toevallig - gelukkige aansluiting waren we vrij vlot in Leiden en in het museum. En die casa romana viel toch tegen?! Had nauwelijks iets van een ingericht Romeins huis althans wij konden het er niet van maken. Ik zou de museumstaf willen adviseren om eens te gaan kijken bij het Drents museum hoe je een dergelijke tentonstelling vorm kunt geven; dit was helemaal niks vonden wij.
De hond van "A dog's heart"
Aan het begin stond voor ons heel herkenbaar "de hond" die ook gebruikt was bij de opera "A dog's heart"; waarom die hier stond opgesteld was ons eveneens een raadsel, maar fraai was het wel.
We waren snel klaar met de Casa en liepen nog wat door de rest van het museum, maar ja dat was ons eigenlijk wel bekend hoe fraai de Egyptische collectie ook mag zijn. Een foto van zo'n oeroude boodschap n de vorm van de nauwelijks vergankelijke in steen gebeitelde hiëroglyfen siert deze blog.

Geen opmerkingen: