02 december 2019

Van Putten naar Leuvenum met Komoot

De vroege watertoren in de mist
Heb ik van DIck geleerd hoe ik gpx routes in Komoot kon implementeren daar heb ik vandaag in de praktijk geprobeerd hoe dat werkt. En dat gaat dus heel goed. Ik liep een onderdeel van het Veluwe Zwerfpad; de gps'en van de verschillende etappes heb ik van wandelnet.nl geplukt en ingebouwd in mijn Komoot. Daarvan heb ik etappe 6 vandaag voor een deel gelopen.
Voor de zekerheid had ik toch het boekje van het Veluwe Zwerfpad meegenomen en ik heb dat inderdaad een keer geconsulteerd. Dat was omdat er volgens de plaatselijke aanwijzingen een verandering had plaats gevonden. Maar dat had verder geen consequenties.
Leuvenum is zo'n ongelooflijk klein gehucht dat het zelfs op de verder zo voortreffelijke Komoot kaarten niet stond aangegeven; ik twijfelde even of boekje en gpx misschien van elkaar verschilden maar ook dat was niet het geval. Het liep allemaal prima.
Het Veluwe Zwerfpad is naar mijn ervaring best goed gemarkeerd, maar ja, de paaltjes zijn wel eens verrot en een enkel merkteken ontbreekt en dan kun je behoorlijk uit de bocht vliegen.
Schaapskudde op de Ermelose heide
Ik vond het dan ook wel verdraaid handig om op geleide van Komoot te wandelen en je kunt zo makkelijk foto's integreren in je wandeling. Kortom, deze wandelaar is helemaal tevreden.
Onderweg trouwens best leuke dingen tegen gekomen zoals een waterleidingsysteem op een landgoed; was in die tijd heel bijzonder. Boerderijen, maar ook een vakantiepark met caravans. Dat ziet er zo zielig uit in deze tijd van het jaar; ik zou daar voor geen goud willen zitten trouwens. Maar ook zeer luxe vakantiewoningen of misschien wel permanente bewoning in een bijzondere omgeving.
Wandelaars en zelfs hondelaars ben ik niet tegen gekomen. Een paar fietsers was het enige, kortom een heerlijke wandeling die slechts verstoord werd door het onvermijdelijke gebrom van het orkest van de waanzin: bladblazers in de verte en natuurlijk het onvermijdelijke verkeersgedruis. Misschien toch de noise cancelling meenemen.

Geen opmerkingen: