24 december 2019

Kerstavond 2019 en magisch voedsel

Margot en Roos aan de ontbijttafel
Terwijl ik dit schrijf hoor ik de kerkklok van de kerk die Roos en ik delen vrolijk luiden: het is kerstavond, de avond waarop de kerken in NL vol zitten. Ik heb nog een warme herinnering aan het bezoek aan de kerk van Noorbeek op kerstavond 1979 toen ik daar met Anneke een week vakantie vierde. Verder heb ik dat niet vaak gedaan.
In Duitsland wordt Heiligenabend op deze avond gevierd, een gezellig samenzijn tijdens het verorberen van de kerstmaaltijd. Dat had Marjorie oorspronkelijk ook voor ons bedacht. Maar omdat Hugo graag op deze dag bij de slager wilde stoempen is ons kerstmaal na overleg op eerste kerstdag gepland. Kwam ons ook wel een stuk beter uit want vandaag werd de dag toch vooral ingenomen door de terugreis van Antwerpen naar huis.
Maar eerst hebben we gezellig samen met Margot nagepraat terwijl Martijn naar kantoor was en ergens in de buurt met z'n drietjes ontbeten. Leuk om ook haar beter te leren kennen; we hadden elkaar meer dan een jaar geleden voor het laatst gezien.
Daarna met de stoptrein via Essen naar Roosendaal en door naar Rotterdam. Onderweg kreeg ik nog een App van zoon Peter of ik nog gelegenheid had om voor 31 december "magisch voedsel" te bereiden voor de vier vrienden. Dus ben ik nog even langs de supermarkt geweest om melk te kopen. Papkokende rijst kon ik nergens krijgen dus zal ik het maar van Basmatirijst maken. Komt vast goed.

Geen opmerkingen: