23 december 2019

Kerstmarkt in Antwerpen

Chinatown in Antwerpen
Niet te geloven maar we stonden pas om half tien op. Martijn zat met een koptelefoon op achter de laptop. Hij had een telefonische meeting voor zijn werk. Hij zit natuurlijk in een afrondingsfase met allerlei zaken rond de overdracht.
Martijn haalde broodjes terwijl Margot zich aangordde voor de sportschool, "de gym", zoals dat kennelijk ook genoemd wordt. Lekker gebakken eitje op het broodje, een croissant kop koffie en het was weer helemaal goed. Toen Margot met een rooie kop van de inspanning weer terug kwam van de gym lustte ze ook wel een croissantje. Gezellig zo met z'n viertjes. Zo rustig aan gingen we van huis voor een forse sightseeing in Antwerpen. Het is een ontzettend gezellige stad en op deze dag natuurlijk ontzettend druk vanwege de kerst. Het bleef gelukkig droog. Margot moest hier en daar nog wat inslaan waarbij we door Chinatown kwamen en inderdaad allemaal Chinese lieden die met etenswaren op karretjes liepen te slepen en twee enorme Chinese leeuwen aan het begin van de straat. Een levendig geheel.
We lunchten met een - opnieuw enorme - kom soep met brood. Ik kreeg het maar nauwelijks op. Het was daar binnen zo heet dat het zweet zichtbaar van m'n voorhoofd afliep.
We gingen terug naar de flat. Margot ging even lekker een tukkie doen en wij drieën zetten ons gesprek voort. We kunnen het zo goed vinden allemaal met elkaar. Martijn en ik zijn zichtbaar blij dat we elkaar hebben leren kennen. We dronken er weer een lekker biertje bij.
Het was alweer donker toen we naar de kerstmarkt liepen. Een drukte van jewelste maar de kraampjes stonden lang niet zo dicht op elkaar als wat ik ken van de kerstmarkten in de Duitse steden. Je kon toch nog rustig alles bekijken en een beetje doorlopen. Er was van alles te koop waaronder Nougat en dat kon Roos uiteraard niet weerstaan.
Voor vanavond had Margot een Libanees restaurant besproken. We waren keurig op tijd en gelukkig maar want mensen die te laat waren moesten zich haasten om op tijd voor de tweede tafel klaar te zijn. Wij niet; wij genoten van het bijzondere palet aan oosterse smaken dat ons werd geserveerd. Koude en warme gerechten en opnieuw bepaald niet te weinig. In tegendeel.
We liepen opnieuw een stevig stuk langs de Schelde kade en plotseling waren we weer bij de flat.
Bier was niet meer nodig; ik dronk gefilterd water en stelde om 22.00 uur voor om te gaan slapen. Het is best vermoeiend zo'n hele dag met interactie en in een drukke omgeving. We konden ons alle vier in het voorstel vinden.


Geen opmerkingen: