07 december 2019

Op de kniesen

Vandaag heb ik mijn keukenvloer en ramen eens grondig gereinigd. Werd hoog tijd. Door de aanstaande verhuizing van Roos zal ik een logeerkamer moeten inrichten en dat heeft mijn winkeltje in beweging gezet. Opruimen, weg donderen en ook schoon maken hoort daarbij. En die keuken werd zo langzamerhand wel een enorme smeerboel; de boerenkool die mij ooit om de oren vloog zat hier en daar nog aangekoekt merkte ik veel later. De vloer "pikte" zoals mijn oude moeder dat noemde.
Eerst maar eens alles dat op de grond stond uit de keuken gehaald en in de hal gezet. Daarna met de grove bezem de vuiligheid bij elkaar geveegd en met stoffer en blik opgeveegd. En toen inderdaad op de kniesen, oftewel op de knieƫn en dweilen. Een poos geleden had ik van buurman Sjoerd een dweil gekregen; zijn voormalige partner had tot zijn verbazing een heel dozijn dweilen ingeslagen en dus kon hij er zeker eentje missen. Tja, wat moet je als man alleen met 12 dweilen?!
Warm water en enig krachtsvertoon maakte de vloer weer heel acceptabel. De ramen had ik in die 12 jaar ook nog nooit gelapt en dat heb ik ook maar even gedaan. Nu de keukenkastjes; komt morgen wel. Eerst maar even naar de fitness. Later zag ik dat vandaag de enige dag is deze week waarin het niet regent; had ik mooi een wandeldag van kunnen maken dus.

1 opmerking:

Schwarze Milch zei

De Oostenrijkers kennen ook het woord "picken", dat kleven betekent. Hun "Aurobahnvignette" heet dan ook in de volksmond: ein Pickerl!
joris