30 december 2019

De ondertekening in Zwolle

Roos en Ans tekenen het koopcontract
We namen hartelijk afscheid van de mensen van ons logeeradresje met een: "tot ziens", tenslotte worden zij plaatsgenoten van Roos en kunnen we elkaar binnenkort gaan tegenkomen op de markt of gewoon in de buurt. Binnen enkele minuten waren we bij het nieuwe huis; we werden opgewacht door makelaar Filip en Ger, degene die het huis gaat verlaten. We liepen door het huis; het zag er allemaal spik en span uit; keurig allemaal. Dus snel bij Filip in de auto met z'n allen en naar Zwolle, naar de makelaar. We moesten even in de wachtkamer plaats nemen. Daar zat Ans al te wachten. Gezellig even met elkaar gesproken; aardige mensen. We spraken af dat ze een keer bij ons Indisch komen eten en wij werden ook uitgenodigd om bij hen in Olst te komen.
Ger overhandigt de sleutel aan Roos
Een formele maar ontspannen gebeurtenis deze koop. Ik fungeerde als fotograaf en werd gekscherend ook door meneer de notaris zo gepresenteerd har har. De sleutel werd als afsluiting van de verkoop door Ger aan Roos overhandigd. We werden door de notaris zelf uitgelaten.
Na afloop liepen Roos en ik door Zwolle; "ons nieuwe Utrecht", de grote plaats in de buurt van Wijhe. Het opent veel perspectief voor bezoek en wandelen aan het Noorden en Oosten van ons land. Ik verheug me er al op; vanuit mijn eigen Biltse flat met de trein en dan wandelen via de Veluwe richting Wijhe. En als ik bij Roos ben museumbezoek in het Noorden en wandelen in het Oosten, met name Twente, Salland en de Achterhoek.

Geen opmerkingen: