12 december 2019

Prelude nr 15

Vandaag was een uitgesproken wandeldag. Roos was daar weer eens aan toe en de omstandigheden waren optimaal. Ze wist niet precies hoe laat ze beschikbaar kon zijn; de verhuizer zou om 8.00 uur verhuisdozen komen brengen. Een perfecte club; ze waren keurig op tijd en brachten = hou je vast - 110 verhuisdozen. Als die uitgevouwen en vol zijn kun je het huis niet meer in vrees ik. Nog veel werk voordat Roos verhuist naar Wijhe.
Maar ik had een traject uitgezocht dat we ongeacht welke stoptrein we zouden nemen in Bilthoven altijd direct zouden kunnen lopen: de etappe van Dieren naar Rheden. Voor de terug weg had ik bedacht dat het handig zou zijn om te beginnen in Rheden; in Dieren kun je 4 keer per uur richting Arnhem en in Rheden slechts 2 keer, vandaar. We begonnen inderdaad in Rheden, maar Komoot was het er volstrekt niet mee eens en protesteerde. De gpx route die ik van wandelnet had gehaald kende een richting en daar wilde Komoot niet van afwijken. Wat een gezeik zo'n eigenwijs stuk software!
Maar we hebben het gered dankzij de uitstekende markering op het Veluwe zwerfpad in het veld. Maar ik moet wel kijken hoe ik de richting kan omkeren in Komoot. Dick zei dat het kon maar had ook geen idee hoe dan wel, kortom, een uitdaging!
We waren weer op tijd op honk. Ik had voor ons tweetjes nog een kop bruine bonensoep. Tegen vieren ging ik bij Hugo en Marjorie langs om - op verzoek - boerenkool langs te brengen. Kon ik mooi combineren met even lekker piano spelen. Terwijl ik zat te spelen ging de bel en daar stond een allervriendelijkste buurvrouw. Ze kwam voor de muziek op de piano. Natuurlijk dacht ik direct dat ze kwam klagen, maar het tegendeel was het geval. Zij wilde erg graag weten hoe een van de stukken heette die ik speelde en ze neuriede het voor. Nou, dat was duidelijk, prelude nr 15 van Chopin. Ze had als kind kennis gemaakt met klassieke muziek en zelfs een half jaar piano gespeeld en wilde dit stuk dolgraag instuderen. Was een leuk intermezzo.

Geen opmerkingen: