28 december 2019

Broer Henk herstelt mijn verlichting

Natuurlijk wilde Henk niet op de foto
Enkele weken geleden kreeg ik een berichtje van broer Henk dat hij vandaag langs zou komen om mijn verlichting in de keuken te herstellen. Destijds toen ik hier in de flat kwam wonen heeft hij een TL boven het aanrecht aangebracht, maar dat is inmiddels versleten. De klemmetjes zijn er stuk voor stuk van afgespat en de situatie is heden penibel.
Om half twaalf kwam hij. De goedzak had voor Roos bonbons meegenomen en voor mij drie zakjes met van die overheerlijke taaitaaikorstjes van de Jumbo. Na de thee gingen we naar de Gamma om een en ander in te slaan en thuis gekomen ging hij aan het werk. Het was een hele klus maar hij kreeg het gelukkig voor elkaar.
Daarna gingen we eten. Ik had voor de gelegenheid nassi gemaakt en gelukkig ging dat er in als koek. Een vorige keer had ik spruitjes en tuinbonen en die lustte hij allebei niet. Ik had nu zelfs een reserve oplossing met snijbonen en rundvlees met aardappelen. Was dus niet nodig gelukkig. De rest van de nassi gaf ik mee om aan Charlotte te geven.
Henk lustte ook best de door mij gemaakte vla. Ik had geen melk meer en ging snel naar AH terwijl Roos hem in die tijd haar huis liet zien.
Ook de vla smaakte hem best en na een gezellige en nuttig bestede dag namen we afscheid. Fijn om zo'n broer te hebben; we schelen tien jaar in leeftijd maar hebben nog nooit ruzie gemaakt!

Geen opmerkingen: