13 december 2019

Bram en Ronja

Had ik vorige week al even gekeken op m'n daily blog hoe lang geleden het was dat ik op vrijdag bij
Opa Eef leest boekie
Joke op bezoek was (was net vier weken) daar vond ik het zo langzamerhand wel lang genoeg geduurd hebben dat ik de kleintjes niet had gezien. Dus vroeg ik voorzichtig aan Joke hoe het met de boter stond. Ik koop namelijk voor haar van die superieure kwaliteitsboter bij boer Dirk, de zuivelboerderij Boom en Bosch waar ik steevast mijn zuivel insla. Ze meldde mij dat ze zuinig aan deed met de boter maar dat ik best langs mocht komen. Wel vroeg ze of ik niet zo heel vroeg wilde komen. Daardoor kon ik vanmorgen ook heel rustig aan doen. Uiteindelijk was ik er pas rond elf uur en zaten ze nog aan het ontbijt. Nam niet weg dat ze toch de voorkeur gaven aan het rozijnenbrood en zelfs het zelf gebakken brood dat ik had meegenomen. Kostelijk vind ik dat.
Daarna natuurlijk boekie lezen; het obligate vermaak als er een opa of oma langs komt vermoed ik, althans het is steevast de insteek van mijn kleinkinderen.
Allen lekker bezig
Joke ging met naald en draad een paar piepkleine poppetjes naaien om weg te geven. Intussen waren Bram en Ronja ontzettend lief met z'n tweetjes aan het spelen; leuk om zo te zien als opa.
Maar aan alles komt een eind en tegen half drie nam ik afscheid; via het keukenraam werd ik zelfs nog uitgezwaaid. Wie schetst mijn verbazing toen vlak voordat de bus eraan kwam Joke met kinderwagen en de twee kids uit huis kwamen en met mij in de bus gingen. Ze gingen opa zelfs uitzwaaien op het station. Warm gevoel hoor.
En ik kwam de flat nog niet binnen of daar ging de WhatsApp: Roos kwam thee drinken bij me. Ze wilde ook wel een kop bruine bonensoep. En tot slot had ik ook nog een lang telefoongesprek met Mariska; ze doet het zo goed in haar werk. Daarbij sprak ik ook kort met haar twee dochtertjes, Lieva en Guusje, dus vandaag met vier van m'n acht kleinkinderen gesproken.

Geen opmerkingen: