14 december 2019

Een kerstgeschenkje

Overjarige komijnekaas als kerstgeschenkje
Hadden we allemaal gedacht dat Marjorie weer naar huis mocht, daar moet ze helaas nog in het ziekenhuis blijven. Het valt ons allemaal behoorlijk zwaar. Ik slaap er slecht van en het verlaat mijn gedachten maar zelden. Gisteren bij Joke hebben we er ook over gesproken; ik had zo'n vrolijke dag met de kleinkinderen echt even nodig; het geeft je zo'n onmachtig gevoel.
Hugo belde me gisteravond nog op met de vraag of ik iets voor hem wilde doen; natuurlijk! Hij wilde mij vanmorgen instructie geven, maar Roos en ik werden zo laat wakker dat ik hem maar belde of ik niet zondag langs kon komen voor die instructie. Hij vroeg mij met name of ik maandagmorgen vroeg daar wilde zijn om de monteur van de CV te instrueren.
Dat gaf ruimte aan de daginvulling die overigens niet uit veel zou bestaan dan inkopen doen bij Zuivelboerderij Boom en Bosch inclusief de heerlijke fietstocht daar heen en het bereiden van Goulash. Dat laatste werd een groot succes. Vanwege de kerst kreeg ik een stukje overjarige komijnekaas mee; het kerstgeschenkje waar deze blog haar naam aan ontleent.
Zes uien geschild en fijn gesneden; in een forse pan gebakken met het bovenstaande vet uit een juspan met reevlees plus nog een stuk boter. Van de vriezer een zak met puntpaprikastukjes uit de tuin van Theo toegevoegd een flink aantal zeer grof gesneden stukken knoflook en een hondepikkie (gedroogd pepertje) eveneens uit Theo's moestuin. Flink wat milde paprikapoeder erbij gedaan en de rest van de jus met het reevlees. Twee forse eetlepels bloem door het geheel geroerd. Aan de kook gebracht en lekker een uur laten pruttelen. Tot slot twee blikjes geschilde tomaten erbij die ik voor de zekerheid maar even tot snot gedraaid heb met de staafmixer en verder laten pruttelen. Tot slot flink wat gekookte witte bonen erbij. Op smaak gebracht met zout en nog wat sambal omdat het pepertje kennelijk niet sterk genoeg was. Roos en ik hebben er van gesmuld. Als toetje de bekende vla van die heerlijke melk van boer Dirk en bijzonder verse eitjes uit Putten.


Geen opmerkingen: